Tatvan’da sınav tercihleri için ‘tercih komisyonu’ kuruldu

Bitlis’in Tatvan ilçesinde öğrencilere rehberlik etmek üzere kaymakamlık koordinasyonunda üniversite tercih komisyonu kuruldu.

Haberler 14.08.2018 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tatvan lçe Milli Eitim Müdürlüü ile Rehberlik ve Aratrma Merkezi (RAM) ibirliiyle kurulan komisyon kapsamnda gerek ilçedeki ve gerekse çevre il ve ilçelerden gelen örencilere üniversite tercihleri konusunda destek salanyor. Tatvan Yaam AVMde kurulan tercih komisyonlarna bavuran örenciler, komisyon üyelerince puanlar deerlendirilerek, rehber öretmenler eliinde en doru tercihleri yapmalar konusunda yönlendiriliyor. Tercih bavurularnn son gününe kadar çalmalarna devam edecek olan tercih komisyonu, bu sayede örencilerin tercihlerini en doru ekilde yapmasna öncülük etmi olacak.

Oluturulan komisyonun çalmalaryla ilgili bilgi veren Kaymakam Mehmet Ali Özkan, alannda uzman gönüllü öretmenlerden oluan komisyonun sadece ilçedeki örencilere deil, çevre il ve ilçelerden gelen örencilere de hizmet verdiini söyledi. Komisyonu oluturmalarndaki amacn örencilerin üniversite tercihleri bata olmak üzere dier tüm snav tercihleri için alannda uzman eitimciler gözetiminde en doru ekilde tercihlerini yapmalarna rehberlik etmek olduunu ifade eden Kaymakam Özkan, komisyonun son tercih gününe kadar çalmalarn devam ettireceini ifade ederek, Komisyonumuz örencilerimizin tercihlerini en doru ve en salkl ekilde yapmalarna yardmc oluyor. Örencilerin youn ilgi gösterdii komisyonumuz, u ana kadar birçok örencimizin tercihlerini en doru ekilde yapmasna yardmc oldu. Amacmz, örencilerimizin yanl tercihler yapmalarnn önüne geçmektir. Bu anlamda komisyonda gönüllü olarak görev alan tüm öretmen ve idareci arkadalarmza teekkür ediyor, örencilerimize de baarlar diliyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git