Tekirdağlı öğrenciler Diyarbakır'da akranlarıyla buluştu

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Tekirdağ'dan 40 öğrenci, Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde akranlarıyla buluştu.

Haberler 08.07.2019 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kente 4 öretmen nezaretinde gelen örenciler, ilk olarak lçe Jandarma Komutanln ziyaret etti. Buradaki zrhl araçlar inceleyen örencilere, askerler tarafndan çeitli hediyeler verildi.

Daha sonra Petekkaya köyüne geçen Tekirdal çocuklar, buradaki yatlaryla Türkçe ve Kürtçe müzik eliinde halay çekti, birlikte yaptklar uçurtmalar uçurdu.

Proje koordinatörü Merve Ni, yapt açklamada, örencilerin Diyarbakr tanma ve buradaki yatlaryla tanma frsat bulduunu söyledi.

Diyarbakrda akranlaryla bulutu

Ni, Bats, dousu olmadan hepimiz biriz, kardeiz. Bir araya gelmek istersek her ekilde gelebiliyoruz. Bu projeyle bunu salamak istiyoruz. Arada ne kadar mesafe olsa da gönüllerimiz her zaman bir. çocuklar Tekirdaa dönseler de Diyarbakr onlarn yüreinde olacak. ifadelerini kulland.

Örencilerden Hasan Ersoy ise proje sayesinde yeni insanlarla tanp kaynama frsat bulduklarn belirtti.

rem Acar da Diyarbakra gelmekten duyduu mutluluu dile getirerek, Burada kendimi huzurlu hissettim. Dönünce arkadalarma buraya gelmelerini tavsiye edeceim. Gezilecek çok güzel yerler var. diye konutu.

Köydeki çocuklardan Abdussamed Kaçmaz, Tekirdadan gelen örencilerle tantklar için çok mutlu olduklarn vurgulayarak, Birlikte çok elendik. Biz de Tekirdaa gitmek istiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git