TRT'den 'Akademi Eğitim Kampı Projesi'

TRT Medya Eğitim Koordinatörü Müdürü ve TRT Akademi Editör Yardımcısı Özdemir, "Yaz mevsiminde 'TRT Akademi Eğitim Kampı Projesi' yapacağız." dedi.

Haberler 03.04.2019 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TRT Medya Eitim Koordinatörü Müdürü ve TRT Akademi Editör Yardmcs Ekrem Özdemir, Yaz mevsiminde TRT Akademi Eitim Kamp Projesi yapacaz. Her iletiim fakültesinden bir örenciden oluan 60 örenciyi Ankarada TRTnin Genel Müdürlüünde misafir edeceiz. dedi.

Diyarbakrda TRT Akademi ve Dicle Üniversitesi letiim Fakültesi i birliiyle TRT Akademi Atölye çalmalar Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonunda balad.

Programda bir konuma yapan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, üniversitede TRT Akademinin böyle bir çalma yapmasnn örenciler için bir frsat olduunu söyledi.

TRTnin birikimi, tecrübesi ve bilgisini örencilerin bizzat yaayacan belirten Gül, Bu frsat örencilerin ayaklarna kadar gelmi. Örencilerimiz bu frsat çok iyi deerlendirecekler. Bazen onlarca kitap okursunuz ama böyle bir frsatta elde edeceiniz bilgiyi o kitaplarda bulamayabilirsiniz. Bundan dolay tecrübe ve bilgi paylam çok önemli. diye konutu.

TRT Medya Eitim Koordinatörü Müdürü ve TRT Akademi Editör Yardmcs Özdemir de akademi dünyas ile medya profesyonelleri arasnda bir köprü olan TRT Akademide, iletiim eitimi alan örencileri yakndan ilgilendiren Gelecein letiimcileri Yarmas hakknda sunum yapt.

Özdemir, TRT Akademinin okul misyonunun yeniden hayat bulmu ekillerinden biri olduunu kaydederek, TRTnin bir okul olduunu vurgulad.

TRTnin Türkiyede medya dünyasn besleyen, domine eden, profesyonel yetitiren ve her alanda uzman kadrosu bulunan kurulu olduuna iaret eden Özdemir, 2016da TRT Akademi Dergisinin ilk saysn çkardklarn aktard.

TRT AKADEMK OKULU

Özdemir öyle konutu:

çkardmz ilk saydan itibaren, elence endüstrisi, dijital medya, olaanüstü dönemlerde yaynclk, çocuk ve medya, sinema, ekran kültürü, geçmiten gelecee televizyon yayncl gibi saylar çkardk. Bunlar hem iletiim alanndaki akademisyenlerin konutuu konular hem de medya profesyonellerinin, sahada i yapanlarn, içerik üretenlerin karlat problemler, sunduu çözümler, görü ve önerilerini içine alan saylar çkardk. Yaz mevsiminde TRT Akademi Eitim Kamp Projesi yapacaz. Her iletiim fakültesinden bir örenciden oluan 60 örenciyi Ankarada TRTnin Genel Müdürlüünde misafir edeceiz. 10 gün boyunca radyo ve televizyon alannda onlarla birlikte olacaz.

DYARBAKIRDA TRT

TRT Diyarbakr Bölge Müdürü Hamit Yaz da Diyarbakrn 33 yllk bir geçmie sahip olduunu belirtti.

TRT GAP Diyarbakr Radyosunun 60 yllk geçmie sahip köklü bir kurum olduunu dile getiren Yaz, üniversitede gerçekletirdikleri programn örenciler için önemli bir frsat olduunu ifade etti.

Yaz, bu imkanlarn her zaman gerçeklemediini aktararak, iki süren programdan örencilerin etkin bir ekilde faydalanmalarn istedi.

TRT Haber Diyarbakr Müdürü Hamdullah Avc, haberciliin ilkeleri ve yazm teknikleri hakknda sunum yapt.

Konumalarn ardndan TRT GAP Diyarbakr Radyosu, Rektör Prof. Dr. Gülü radyo yaynna ald.

ki gün sürecek programa, letiim Fakültesi Dekan Prof. Dr. Sadettin Özçelik, TRT GAP Diyarbakr Radyosu Müdürü Fatih Ylmaz ve örenciler katld.

Ana Sayfaya Git