Türk öğrenciler Matematik Olimpiyatında altın madalya aldı

Rusya Federasyonu tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Olimpiyatları-URFODU’ya katılan Türk öğrenciler Eren Mutlu Güner ve Yaren Kılıç, 4 ülkeden 1057 öğrencinin katıldığı final yarışında matematik branşında altın madalya kazanarak 1. derece diploma ile ödüllendirildi.

Haberler 04.07.2020 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya Federasyonu tarafndan düzenlenen 16. Uluslararas Bilim Temelleri Bilgi Olimpiyatlar-URFODUya bu yl tüm branlarda 10 ülkeden 290 bin 807 örenci ve 1780 okul katld. STEK 1915 çanakkale Fen Lisesi 10. snf örencileri Eren Mutlu Güner ve Yaren Klç, 4 ülkeden 1057 örencinin katld final yarnda matematik brannda dünya dereceleri yaparak altn madalya ve uluslararas geçerlilii olan 1. derece diploma almaya hak kazandlar. Örencilerin, portfolyolarna eklenecek bu diploma ile yurt dndaki saygn üniversitelere kabul sürecinde önemli bir avantaj elde edecei belirtildi.

ALTIN MADALYA ALDILAR

Örencilerden Yaren Klç, Yarmann matematik etab zorlayc olmasna ramen, okulumuzda düzenlenen etüt çalmalarmzn sorular cevaplamamda faydas oldu. dedi. Eren Mutlu Güner ise Üniversite sürecimde ve sonrasnda yurt d planlarm olduu için okulumun destei ile bu tür snavlara skça giriyorum. Böylece yurt d belgelerimi imdiden hazrlyorum. diye konutu.

STEK 1915 çanakkale Fen Lisesi Müdürü Hakan Güllüsaç, Okul olarak örencilerimizin URFODU gibi nitelikli uluslararas yarmalara katlmalarn destekliyoruz. Böylece okulumuzda verdiimiz fen eitiminin kalitesini dünyadaki dier eitim sistemlerinin sonuçlar ile karlatrabiliyoruz. dedi ve ekledi: Örencilerimiz için hazrladmz portfolyo dosyalarna bu tip baarlar eklemek, yurt d hedefi olan örencilerimiz için oldukça faydal sonuçlar veriyor. Alnan dereceler dünya sralamasnda ilk sralarda yer alan üniversitelere örencilerimizin erken kabulünü salyor. ÖSYM tarafndan belirlenen baz yarmalarda alnan dereceler örencilerin ek puan almasn veya snavsz olarak üniversiteye yerlemesini salyor. Bu nedenle STEK Okullar olarak örencilerimizin bilimsel proje ve yarmalara katlmn önemsiyoruz.

Ana Sayfaya Git