Türkçe öğrenen 50 yabancı öğrenciye sertifika

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Türkçe Öğretim Merkezinde eğitimlerini tamamlayarak Türkçe öğrenen 50 yabancı öğrenci için sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Haberler 17.06.2019 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törende, eitimlerini tamamlayan örenciler, sertifikalarn alarak kep att.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, törende yapt konumada, 2016da göreve baladktan sonra merkezi kurduklarn, üniversitede kurumsal reformlar yaptklarn anmsatt. Merkezde, Türkçe örenen örencilere yönelik sertifika programn düzenlediklerini kaydeden Gül, Türkçe örenen örencilere sertifika vermenin mutluluunu yaadklarn söyledi.

50 YABANCI ÖRENC

Suriye, Irak, ran, Yemen, Kazakistan, Krgzistan, Güney Kore, Ukrayna, Brundi, Fransa, Tanzanya ve Rusya gibi birçok ülkeden gelip Türkçe örenen örencilerimiz var. Son iki ylda 200 örenci eitimlerini baaryla tamamlayarak sertifikalarn ald. diyen Gül, 10 aylk bir Türkçe eitimden sonra örencilerin akademik eitim alabilecek seviyeye geldiini bildirdi.

Türkçeye olan ilginin her geçen yl arttn ifade eden DÜ D likiler Ofis Bakan ve Türkçe Öretim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Faruk Gökçe de üniversitenin yabanc örencilere her türlü imkan salayarak Türkçeyi örenmelerine yardmc olduunu belirtti.

SERTFKA ALDILAR

Gökçe, öyle konutu: 1400 yllk bir tarihi olan Türkçe Orta Avrupadan, Balkanlardan, çin Denizine kadar çok büyük bir corafyaya yaylm bir dil. Muazzam bir literatüre sahibiz. Böyle bir dilin mirasçlar durumundayz. lk 10 dil arasnda kendisine yer bulan, yaklak 250 milyon konuucusuyla, Türk üniversitelerinin bu dili öretmesi boynunun borcudur. DÜdeki merkez Türkiyenin saygn bir kurumu olarak yoluna devam edecektir. Modern snflarda eitim veriyoruz. Önümüzdeki yllarda daha büyük bir aile olacaz.

Türkçe eitimini tamamlayan örencilerden Ayauly Anuarbekova, Türkiyeye ilk geldiinde sadece birkaç kelime Türkçe bildiini, imdi Türkçeyi iyi bir ekilde konumay örendiini söyledi.

Bu imkan saladklar DÜye teekkür een Anuarbekova, Sizin sayenizde Türkçeyi daha çok sevmeye baladm. dedi.

Filistinli örencilerden smail Radi de Diyarbakrda Türkçe örenmenin mutluluunu yaadn ifade ederek, Farkl ülkelerden birçok kiiyle burada tantk ve birlikte Türkçe örendik. diye konutu.

Ana Sayfaya Git