Ücretlerimiz kesilmesin

Usta öğreticiler eğitime verilen arada ücretlerinin kesilmemesi çağrısında bulundu

Haberler 17.03.2020 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede korona virüsünün görülmesiyle birlikte Bakanlklarca alnan karar sonras eitime ara verildi. Bu süreçte ücretli öretmenlik yapan usta öreticiler ücretlerinin kesilmemesi çarsnda bulundu.

Kayapnar ilçesinde bulunan 15 Temmuz ehitleri ve Demokrasi Parknda bir araya gelen Diyarbakr Usta Öreticiler Kurulu üyesi öretmenler basn açklamasnda bulunarak ücretlerinin kesilmemesi çarsnda bulundu. Grup adna basn açklamasn okuyan kurul üyesi Mehmet Oruç, usta öretici, Milli Eitim Bakanl (MEB) Halk Eitim ve Mesleki Eitim Merkezlerinde ek ders karl olarak çalan, statüsü ve unvan olmayan meslek eitimcileri olduunu söyledi.

ÜCRETLERMZ KESLMESN

Türkiye genelinde yaklak 65 bine yakn usta öreticinin bulunduunu dile getiren Oruç, Günümüzde tüm dünyaya yaylmakta olan ve küresel bir sorun haline gelen korona virüs salgn ülkemizi tehdit eder hale gelmesi üzerine Cumhurbakanlmzn ald önlemler çerçevesinde örgün ve yaygn eitim kurumlar 15 gün süreyle tatil edilmitir. Bizler Halk Eitim Merkezinde kadrosuz usta öreticiler antrenörü olarak kurs açan ve ek ders karl çalan Türkiye genelinde 65 bin kiiden fazladan oluan ve baka bir gelir kayna olmayan çalanlarz. Kurslarmzn tatil edilmesi nedeniyle ekonomik sknt yaayacamz kaygsn yayoruz. Kadrolu öretmenler ve usta öreticiler haklarndan yararlanamadmz için tatil süresince ücretlerimizin kesilecei endiesi tamaktayz. Bata Cumhurbakanmz olmak üzere tüm yetkililerden bizlerin maduriyetini önlemek adna ücretlerimizin kesilmemesini talep ediyoruz dedi.

Grup, basn açklamasndan sonra sessizce dald.

Ana Sayfaya Git