Ücretli öğretmene maaş sinyali geldi!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs önlemleri kapsamında okulların kapalı olduğu sürelerde ücretli öğretmen maaşlarına ilişkin, "Konuyla ilgili Maliye Bakanlığı ile ilgili çalışmalar yapılıyor, çok da mesafe alındı. Neyi nasıl yapabiliriz konusunda en kısa zamanda bir açıklama olacak." dedi.

Haberler 01.04.2020 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Selçuk, TV100ün canl yaynda eitim gündemine ilikin sorular yantlad.

Okullarn kapal olmas nedeniyle Milli Eitim Bakanlnca 7 Haziranda yaplacak Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamndaki merkezi snav bavurularn otomatik olarak yapacaklarn belirten Selçuk, Her çocuumuzu sanki snava bavurmu gibi kabul ettik. steyen tabii ki girmeyebilir. Ama velilerin strese girmemesi, bavuruda sorun çkt m, internette kesiklik oldu mu gibi bir takm endieler yaamamas için böyle bir karar aldk. deerlendirmesinde bulundu.

Snav tarihinde bir erteleme beklemediklerini dile getiren Selçuk, zorunlu bir durum olmad sürece prensip olarak snavn zamannda olmasn istediklerini söyledi.

- Özel okullardaki baz ücretlerle ilgili teknik çalma sürüyor

Bakan Selçuk, özel okul taksitlerine ilikin bir düzenleme hazrlnn bulunup bulunmadna ilikin soruya karlk, öyle konutu:

Bu konuyla ilgili baz teknik çalmalar devam ediyor. Esasen bir özel okulun ald ücreti tümüyle iade etmesi orada görevli olan öretmenlerin maann ödenememesi demek. Dolaysyla okullarn sürdürülebilirlii konusunda belirli bir standard korumak önemli. Özel okullar, koronavirüs önlemleri kapsamnda yaplamayan tüm derslerin yaz tatili bile olsa telafi edilecei yönünde kamuoyuna açklama yapt. Dier baz ücretlerle ilgili çalmalar hem okullarn kendi içinde hem de Milli Eitim Bakanlnda teknik olarak ele alnyor.

Selçuk, 20 bin öretmenin atama takvimine ilikin bir soru üzerine, u anda okullar kapal. Dolaysyla okullardaki belirsizlik ortadan kalktnda atama ile ilgili süreç de otomatik olarak ileyecek. Bu konuda geçmite sorun çkmad gibi imdi de çkmayacak. dedi.

Okullarn kapal olmas süresince ücretli öretmen maalarna ilikin bir soruya karlk Bakan Selçuk, konuyu takip ettiklerini belirterek, Bu konuyu birinin gündeme getirmesi gerekmiyor. Bu konuyla ilgili Maliye Bakanl ile ilgili çalmalar yaplyor, çok da mesafe alnd. Neyi nasl yapabiliriz konusunda en ksa zamanda bir açklama olacak. bilgisini verdi.

Bakan Selçuk, öretmen alm konusunda yeni atama takvimini en yakn zamanda ilan edeceklerini söyledi.

Selçuk, özel eitim ve rehabilitasyon merkezlerinin ödeneklerine ilikin bir soru üzerine, bu konularn hukuki çerçeve içerisinde ele alnmas gerektiini, bu kapsamda çalmalarnn devam ettiini, ilerleyen günlerde de konuyla ilgili açklama yapacaklarn söyledi.

Hiperaktivite, dikkat dankl ve kaynatrma eitimindeki örencilerin uzaktan eitim sürecine nasl dahil olduu ve onlara nasl bir psikolojik destek saland yönündeki soruyu yantlayan Selçuk, hem anne babalarn hem öretmenlerin hem de örencilerin hangi problem durumlarnda nasl davranaca, ne tür davranlar sergileyecei ile ilgili kitapçklar, psikososyal destek paketleri yaynladklarn, bunlar ailelere okullar vastasyla da ulatrdklarn ifade etti.

Selçuk, baz durumlarda uzmanlarn yüz yüze desteinin gerekebildiine dikkati çekerek, sözlerini öyle sürdürdü:

Bizim öretmenlerimiz ve rehber öretmenlerimiz vastasyla da ailelerle irtibatmz var. llerimizde de bir rehberlik destei süreci balattk. Her ilimizde belirli rehber öretmen arkadalarmz, belirli bir görev taksimi içerisinde her çocuumuzun ihtiyacna yant vererek ve anne babalara yardmc olmak, rehberlik anlamnda ne tür yönlendirmeler yaplabilir, bu konularda destek olmak için de her ilde ekipler kurdu. Bu ekilde çalamalar devam ediyor. Bunun yannda EBAda özel eitimle ilgili anne babalara yönelik, otizme, hiperaktiviteye yönelik birçok uzmanmzn açklamalarn içeren videolar da var.

- Bütün anne babalar, çocuklarmz müsterih olsunlar

Selçuk, bu haftadan itibaren her eyin yerine oturduunu, uzaktan eitimde yaanan problemlerin büyük ölçüde halledildiini belirterek unlar kaydetti:

Sürekli darda olduumuz, ekiplerle çaltmz için aslnda bizler de risk altndayz ama u hep gönlümüzde, beynimizde, zihnimizde duruyor, biz çocuklar için bir ey yapyoruz. O yüzden de enerjimiz var, motivasyonumuz var. Bu ülke için bir ey yapyoruz. Bu ülkenin geleceine dair umutlarmz tayoruz ve bunu herkese de yaymaya gayret ediyoruz. Bütün anne babalar, çocuklarmz müsterih olsunlar, her gün daha iyileecek ekilde EBAdaki kalitenin artacan görecekler ve giderek farkl uygulamalarla da karlaacaklar. nallah bu durum çok uzamaz ve biz okullarmza kavuuruz. Öretmenlerimizle beraber u anda uzaktan da olsa her çocuumuza erimeye ulamaya çalyoruz. Elbette eksiimiz vardr ama yolumuzu yürüyoruz merak etmesinler.

- Canl snflarn testleri sürüyor

çocuklarn internete eriimde sknt yaanabilecei ihtimalini göz önünde bulundurarak televizyon üzerinden yayn yapmay öncelikli kldklarn dile getiren Selçuk, Eriilebilirlik konusunda özellikle snava giren çocuklar için bir eksiimiz olmasn istiyoruz. Bu haftadan itibaren canl snflar, sadece snava giren örenciler için açlmaya balanyor, testleri yaplyor. çocuklarmz öretmenleri ile ekranda yüz yüze gelip sorularn sormak ve snfta ilenen dersi birlikte ele almak gibi bir imkana da sahipler. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git