Üniversite adaylarına ücretsiz rehberlik hizmeti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 23 – 29 Temmuz tarihleri arasında Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren öğrencilere ücretsiz tercih hizmeti verecek.

Haberler 22.07.2019 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Bakanl ile Kültür ve Sosyal ler Daire Bakanl Yükseköretim Kurumlar Snavna (YKS) giren örencilere ücretsiz tercih hizmeti verecek. 23 29 Temmuz tarihleri arasnda Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alannda düzenlenecek Ücretsiz Tercih Günleri Eitim Fuarnda uzman 40 rehber öretmeni, üniversite adaylarna saat 09.00 - 18.00 arasnda destek sunacak. Ücretsiz Tercih Günleri Eitim Fuarna ayrca 30a yakn üniversite ve eitim kurumu temsilcisi de danmanlk hizmeti vermek için katlacak.

Ücretsiz rehberlik hizmeti

Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Bakanlndan yaplan açklamada, üniversite aday gençlerin geleceklerinin ekillenecei tercih döneminde doru karar vermeleri ve hedeflerine ulamalarn kolaylatrmak amacyla Ücretsiz Tercih Günleri Eitim Fuar düzenlenecei belirtildi. ÖSYMnin takvimine göre 23-29 Temmuzda yaplacak üniversite tercihleri süresince alannda uzman rehber öretmenleri tarafndan ücretsiz danmanlk hizmetinin verilecei bildirilen açklamada Ücretsiz Tercih Günleri Eitim Fuarnda rehber öretmenler, YKSye giren gençlerin tercihlerini, puanlar, baar sralamalar ve üniversitelerin kontenjanlar gibi kriterlerinin yan sra ilgi ve yeteneklerine göre doru bir ekilde yapabilmeleri noktasnda destek olacak. Merkezlere gelerek snav sonuçlarn ileten tüm gençlere, hangi üniversitelere ya da hangi bölümlere girebileceklerine ilikin kapsaml bir bilgilendirme yaplacak denildi.

Ana Sayfaya Git