Üniversite adaylarına ücretsiz rehberlik hizmeti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 23 – 29 Temmuz tarihleri arasında Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren öğrencilere ücretsiz tercih hizmeti verecek.

Üniversite adaylarına ücretsiz rehberlik hizmeti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren öğrencilere ücretsiz tercih hizmeti verecek. 23 – 29 Temmuz tarihleri arasında Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlenecek ‘Ücretsiz Tercih Günleri Eğitim Fuarı’nda uzman 40 rehber öğretmeni, üniversite adaylarına saat 09.00 - 18.00 arasında destek sunacak. ‘Ücretsiz Tercih Günleri Eğitim Fuarı’na ayrıca 30’a yakın üniversite ve eğitim kurumu temsilcisi de danışmanlık hizmeti vermek için katılacak.

Ücretsiz rehberlik hizmeti

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, üniversite adayı gençlerin geleceklerinin şekilleneceği tercih döneminde doğru karar vermeleri ve hedeflerine ulaşmalarını kolaylaştırmak amacıyla ‘Ücretsiz Tercih Günleri Eğitim Fuarı’ düzenleneceği belirtildi. ÖSYM'nin takvimine göre 23-29 Temmuz'da yapılacak üniversite tercihleri süresince alanında uzman rehber öğretmenleri tarafından ücretsiz danışmanlık hizmetinin verileceği bildirilen açıklamada “Ücretsiz Tercih Günleri Eğitim Fuarı’nda rehber öğretmenler, YKS'ye giren gençlerin tercihlerini, puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlerinin yanı sıra ilgi ve yeteneklerine göre doğru bir şekilde yapabilmeleri noktasında destek olacak. Merkezlere gelerek sınav sonuçlarını ileten tüm gençlere, hangi üniversitelere ya da hangi bölümlere girebileceklerine ilişkin kapsamlı bir bilgilendirme yapılacak” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz