Üniversitelerde sınavlar nasıl olacak?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, "Salgın süreci ve Sağlık Bakanlığının görüşlerine ilişkin değerlendirmelerimiz neticesinde üniversitelerimizde dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer bütün sınavların 'yüz yüze gerçekleştirilmemesine' karar verdik" dedi.

Haberler 13.05.2020 - 01:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulu (YÖK) Bakan Yekta Saraç, Twitter hesabndan üniversitelerde yaplacak olan snavlar konusunda açklamada bulundu. Saraç, önemli bir karar aldklarn belirttii açklamasnda u ifadelere yerdi:

SINAV SSTEM NASIL OLACAK.

Salgn süreci ve Salk Bakanlnn görülerine ilikin deerlendirmelerimiz neticesinde üniversitelerimizde dönem sonu snavlar ile bu eitim ve öretim ylna ait dier bütün snavlarn yüz yüze gerçekletirilmemesine karar verdik. Üniversitelerimizdeki snavlar, effaf ve denetlenebilir olma artyla, dijital imkanlar veya ödev, proje gibi alternatif yöntemler uygulanarak yaplacak. Buna ilikin ek duyurular üniversitelerinizden takip edebilirsiniz. Bu süreci rektörlerimizle birlikte örenci merkezli götürmeye ve deerli örencilerimizin salgndan en az ekilde etkilenmesine çalyoruz.

Ana Sayfaya Git