Görüş Bildir

Üniversitelerde sınavlar nasıl olacak?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, "Salgın süreci ve Sağlık Bakanlığının görüşlerine ilişkin değerlendirmelerimiz neticesinde üniversitelerimizde dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer bütün sınavların 'yüz yüze gerçekleştirilmemesine' karar verdik" dedi.

Üniversitelerde sınavlar nasıl olacak?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç,  Twitter hesabından üniversitelerde yapılacak olan sınavlar konusunda açıklamada bulundu. Saraç, önemli bir karar aldıklarını belirttiği açıklamasında şu ifadelere yerdi:

SINAV SİSTEMİ NASIL OLACAK.

"Salgın süreci ve Sağlık Bakanlığının görüşlerine ilişkin değerlendirmelerimiz neticesinde üniversitelerimizde dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer bütün sınavların 'yüz yüze gerçekleştirilmemesine' karar verdik. Üniversitelerimizdeki sınavlar, şeffaf ve denetlenebilir olma şartıyla, 'dijital imkanlar' veya 'ödev, proje gibi alternatif yöntemler uygulanarak' yapılacak. Buna ilişkin ek duyuruları üniversitelerinizden takip edebilirsiniz. Bu süreci rektörlerimizle birlikte 'öğrenci merkezli' götürmeye ve değerli öğrencilerimizin salgından en az şekilde etkilenmesine çalışıyoruz."

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi