Üniversiteli oldular

ŞIRNAK'ta 10 yıl önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde gençlerin madde bağımlığından uzak tutulması ve öğretmen açığının giderilmesi için kurulan Maraton Akademisi'ne katılan gençlerin büyük çoğunluğu, üniversiteyi kazandı.

Haberler 11.04.2018 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakl antrenör Beytullah Birlik, 10 yl önce kentteki beden eitimi öretmeni eksikliini gidermek için Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü bünyesinde Maraton Akademisini kurdu. Öretmen eksikliini gidermek ve gençlerin madde bamllndan uzak tutulmas için açlan akademiye, ilk sene 20 örenci kayt yaptrd. Akademiye katlan örencilerin büyük bölümü üniversiteyi kazannca, bavuru saysnda her yl düzenli olarak art yaand. Bu yl 40 kz, 100 örencisi bulunan akademide, imdiye kadar 400 kii eitim gördü, büyük bir ksm üniversiteyi kazanp, okulu bitirerek beden eitimi öretmeni oldu.

ÜNVERSTEL OLDULAR

Antrenör Beytullah Birlik, örencilerin üniversiteyi kazanmasyla birlikte ailelerin de akademiye baknn deitiini, çocuklarn gönderme baladklarn söyledi. Birlik, Yaklak 10 yl önce beden eitimi hazrlk kursu vermeye balayp, örencilere sahalarmz, salonumuzu açtk, malzemeleri kullanyorlar. imdiye kadar 250-300 örencimiz beden eitimi öretmenlii, antrenörlüü kazand. Daha önce kz örencilerimizin aileleri spora olumlu bakmyordu. imdi ise erkek örencilerinin saysna yakn kz örencimiz var dedi.

Ana Sayfaya Git