Görüş Bildir

Üniversiteli oldular

ŞIRNAK'ta 10 yıl önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde gençlerin madde bağımlığından uzak tutulması ve öğretmen açığının giderilmesi için kurulan Maraton Akademisi'ne katılan gençlerin büyük çoğunluğu, üniversiteyi kazandı.

Üniversiteli oldular

Şırnaklı antrenör Beytullah Birlik, 10 yıl önce kentteki beden eğitimi öğretmeni eksikliğini gidermek için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Maraton Akademisi'ni kurdu. Öğretmen eksikliğini gidermek ve gençlerin madde bağımlılığından uzak tutulması için açılan akademiye, ilk sene 20 öğrenci kayıt yaptırdı. Akademiye katılan öğrencilerin büyük bölümü üniversiteyi kazanınca, başvuru sayısında her yıl düzenli olarak artış yaşandı. Bu yıl 40'ı kız, 100 öğrencisi bulunan akademide, şimdiye kadar 400 kişi eğitim gördü, büyük bir kısmı üniversiteyi kazanıp, okulu bitirerek beden eğitimi öğretmeni oldu.

ÜNİVERSİTELİ OLDULAR

Antrenör Beytullah Birlik, öğrencilerin üniversiteyi kazanmasıyla birlikte ailelerin de akademiye bakışının değiştiğini, çocuklarını gönderme başladıklarını söyledi. Birlik, "Yaklaşık 10 yıl önce beden eğitimi hazırlık kursu vermeye başlayıp, öğrencilere sahalarımızı, salonumuzu açtık, malzemeleri kullanıyorlar. Şimdiye kadar 250-300 öğrencimiz beden eğitimi öğretmenliği, antrenörlüğü kazandı. Daha önce kız öğrencilerimizin aileleri spora olumlu bakmıyordu. Şimdi ise erkek öğrencilerinin sayısına yakın kız öğrencimiz var" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi