Veliler: Dershaneler aldıkları paranın karşılığını vermedi

Çocukları YKS'ye giren veliler, kayıt parasını vermelerine rağmen pandemi döneminde öğrencilerinin dershaneden gerektiği kadar istifade edemediklerine dikkat çekti

Haberler 29.06.2020 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YKSnin ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için çocuklaryla snav binasna gelen veliler, dershanelerden ikayetçi oldu.

Pandemiden dolay çocuunun snava hazrlanamadn belirten velilerden Mehmet Emin Ünsal, dershaneye para verdiklerini ancak parann karln alamadklarn söyledi.

Ünsal, Dershaneler aldklar parann karlnda eitim vermediler. Milli Eitim Bakanlnn buna müdahale etmesini bekliyorduk. 2-3 aylk dershane ücretini aldlar eitim vermediler bundan ikayetçiyiz. çocuklarmz çalamad. Dershanede 8-10 saat ders verilecekti ancak bilgisayarda iki saat dersi zor verdiler. Birde ücretin tamamn istediler. Bu snavdan çocuum da bende memnun deilim. Bu snavn böyle olmamas gerekirdi. Dershaneler görevlerini yapmad için çocuklar hazrlanamadlar. Evde yaklak 3 aydr çocuklar yatyor. Bu çocuklardan ne beklenebilir. Biraz çaltlar çaba gösterdiler ama çocuklarn istediinin olmayaca kanaatindeyim. ifadelerini kulland.

DERSHANELER YETERSZ KALDI

Ali çiftçi de snava giren olunu son bir ylda dershaneye gönderdiini belirterek, 3 aydr pandemi dolaysyla çocuk dershaneye gidemedi, evde çalt. Olumun iyi çaltn düünüyorum. Snavn iyi geçeceini umuyorum. diye konutu.

Snava giren kzn snav merkezine getirdiini dile getiren Gülsüm Apaydn, kznn dünkü snavnn güzel geçtiini, kznn iyi çaltn bu nedenle de heyecanl olmadn belirtti.

Snavn dünkü oturumunu iyi bir ekilde yaptn umduunu söyleyen Ahmet çambal isimli üniversite aday ise Bugünkü snava da hazrlandm bakalm nasip. Snava ikinci giriim olduundan heyecanl deilim. Sosyal mesafe kurallarna iyi uyuluyor. TYT sorular biraz daha zaman harcatmaya yönelikti ama bu snavda zaman uzattlar o yüzden çok fazla sknt çekilmediini düünüyorum. AYTde sorular daha çok bilgiye dayanyor. çalan çözer diye düünüyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git