Yaşamlarını kurslar değiştirdi

Yüksekovalı kadınlar, Aile Destek Merkezindeki kurslarda edindikleri eğitimle meslek sahibi olup, geleceğe güvenli bakıyor.

Haberler 19.02.2017 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçe Kaymakamlnca 2013te Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüüne tahsis edilen binada hizmet vermeye balayan Aile Destek Merkezinde kadnlara yönelik kurslar düzenleniyor.

Youn ilgi gören merkezde, giyim, moda, tasarm, el sanatlar teknolojisi, kuaförlük, pastaclk, frnclk gibi kurslarn yan sra aile içi eitim, hasta ve yal bakm, ngilizce ile okuma ve yazma gibi kiisel geliime yönelik kurslar da veriliyor.

Kaymakamlk tarafndan kursiyerlere, her türlü araç gereç ve eitimde kullanlan malzemelerin de saland merkezde, mesleki eitim alan kadnlar, ürettikleri malzemelerle aile bütçelerine katk salamann yan sra ilerini kurma frsat da yakalyor.

Farkl nedenlerden dolay okuyamayan genç kzlar için de önemli olan merkezde 3 bine yakn kursiyer sertifika sahibi oldu.

Kurs öretmeni Gülnaz Özdemir, merkezdeki çou kadnn elde ettii ürünlerle ailesine katkda bulunduunu söyledi.

YAAMLARI DEYOR

Hafta içi her gün kurslarn olduunu aktaran Özdemir, Buraya gelen her bayan, bilsin bilmesin sfrdan alyoruz. Dikite almas gereken bütün teknikleri, gerek görsel gerekse de kural olarak vermeye çalyoruz. Bu süreç 4-5 ay sürüyor. Bu sürecin sonunda kadnlarmz sertifikalarn alabiliyor. Buradan mesleki eitimini tamamladktan sonra hanmlar, kendi ilerinin patronlar da oluyorlar. Ciddi bir öz güven kazanyorlar. dedi.

Kadnlarn merkezde sosyal aktivitelerinin zenginletiini ifade eden Özdemir, öyle devam etti:

Bayanlar buradan mutlu bir ekilde çkyorlar. Kurslarmz bitmeden dier kurslara bavurular oluyor. Buraya gelen bayanlar her anlamda mutlu oluyorlar. Kurslarn kadnlarn yaam üzerinde çok etkisi oluyor. Kadnlar burada bütün skntlarndan stresinden arnp gidiyorlar. Evde daha farkl bir anne olmu oluyor.

Kursiyer Sedef Parla da kuaförlük kursunda eitim alarak meslek edindiini belirterek, Evde oturan kadnlara tavsiye ediyorum. Evde oturmasnlar. Gelsinler, bizim kurumumuz çok güzel. Burada huzur buluyorum. Geri kalan ömrümün hepsi bu kurumda geçsin istiyorum. Kuaförlüü örendim. Meslek edindikten sonra baka bir yerde çalma frsat buldum. Buras kadnlarn yaamn olumlu ekilde deitiriyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git