Yazın okullar açılacak mı? Uzaktan eğitim olacak mı? EBA yazın açık mı?

Yazın okullar açılacak mı? Yazın EBA açık mı? Yazın uzaktan eğitim nası olacak? Yazın uzaktan eğitim olacak mı?

Haberler 23.05.2020 - 19:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yazn okullar açlacak m? Yazn EBA açk m? Yazn uzaktan eitim nas olacak? Yazn uzaktan eitim olacak m?. Mart ay itibari ile korona-virüs salgn sebebiyle okullar tatil edilmiti. EBA üzerinden gerek canl ders, evden iletiim, evden çalma ortamna örenciler dahil olmutu. 18Haziranda kapanacak olan okullar Mart aynda ülkemizde salgnn bagöstermesi ile kapanm ve okullar ne zaman açlacak sorusu için gözler her gün Milli Eitim Bakanlnn yapaca açklamaya çevrilmiti. Peki oullar ne zaman açlacak? Yazn okullar açlacak m sorusu örenciler ve veliler tarafndan devaml olarak aranmakta.

Okullar açlacak m sorusu Milli Eitim Bakanl tarafndan son dakika deerlendirildi. Bilim Kurulu ile verilen ortak kararlar sonrasnda Milli Eitim Bakan Selçuk, son dakika açklamalar yapt. Bakan Selçuk, yapt açklamada yaz dönemi için uzaktan eitimin nasl ileyecei konularna da deindi.

YAZIN OKULLAR AçILACAK MI?

Bakan Selçuk yapt açklama da okullar açlacak m konularna deindi. Selçuk açklamasnda u konulara deindi. Koronavirüs nedeniyle 23 Martta balayan uzaktan eitim 19 Haziranda sona erecek. Tpk okullarn kapanmas gibi uzaktan eitim de 2019-2020 eitim yl müfredat son bulacak. Ama uzaktan eitime ara verilmeyecek. Örenciler için yeni hazrlanan program ile bu kez yaz dönemi için uzaktan eitiminden yaz okulu gibi yararlanabilecek.

UZAKTAN ETM NASIL OLACAK?

Örenciler yine TRT, EBA TV ve internet üzerinden eba uygulamasndan yararlanabilecek. Milli Eitim Bakanl örenciler için EBA da yaz okulu program hazrlyor. Bu kapsamda öncelikli olarak öreciler uzaktan eitimde aldklar derslerin tekrarlarna ulaabilecekler. Yani, ikinci dönemin derslerini EBAdan tekrar etme anslar olacak. Hazrlanan yeni ders programlarnda da bu yer alacak. Bakanln hazrlad programda özellikle ön plana çkan ise ngilizce eitimi olacak.Bu kapsamda da bakanlk özel bir çalma yürütüyor. Örencilerin yaz tatilinde ngilizceye younlamalar için programa hazrlanyor. Bu programda ngilizce konuma ve dinleme olarak örencilerin dil yeteneklerinin kendi kademelerine göre gelitiRLmesi hedefleniyor.

EBA NEDR NASIL LER

Eitim Biliim A ya da ksaca EBA, Türkiyede Türkiye Cumhuriyeti Mill Eitim Bakanl tarafndan kurulan sosyal nitelikli eitsel elektronik içerik a. Bakanla bal Yenilik ve Eitim Teknolojileri Genel Müdürlüü tarafndan tasarlanmtr ve iletilmektedir[3]. Öretmen ve örencilerin FATH Projesi kapsamnda ihtiyaç duyduklar ders materyallerini çevrimiçi olarak sunmaktadr. Eitime yardmc olacak içerikler genel a üzerinden hizmet veren eba.gov.tr sitesinde kategorik ekilde yüklenmektedir. Türkiyedeki tüm örenci ve öretmenlerin elektronik ortamda ders içeriklerine ulamasn salamaktadr

An amac ihtiyaç duyulan yerlerde bilgi teknolojisi kullanlarak teknolojinin eitime entegrasyonunu salamaktr. EBA, snf seviyelerine uygun, güvenilir ve doru e-içerikler sunmak için oluturulup gelitirilmeye devam etmektedir. MEB ve içeriklerini paylamaya gönüllü eitim firmalar tarafndan hazrlanan dijital kaynaklar mevcutken öretmen ve örenciler de ürettikleri içerikleri sunabilmektedirler. Veliler ve öretmenler eitimin niteliini EBA üzerinden takip ederek görebilmekte, eitime katkda bulunabilmektedirler.

2011-2012 eitim öretim ylnda balayan FATH Projesi birçok okula LCD panelli etkileimli tahta, internet a altyaps ve çok fonksiyonlu yazc getirmitir. Öretmen ve örencilere de tablet PC datlm, tahta ve tabletlerde ilenecek ders materyali için Eitim Biliim A (EBA) kurulmutur. Farkl örenme stillerine (sözel, görsel, saysal, sosyal, bireysel, iitsel örenme) sahip örencileri kapsamak, bütün öretmenleri ortak bir paydada buluturarak eitime yön vermelerini salamak, teknolojiyi etkili kullanmak amacyla tasarlanmtr.

1 Aralk 2016 tarihinde yaymlanan 4. sürümde yeni logosu, yeni slogan (Eitim, daima...) ve yeni özellikleriyle kullanma açlmtr. Bu sürümde EBA Haber Modülü sosyal medyada paylalabilir hle getirilmitir. Ayrca mobil uygulama kullanma açlmtr.

2019-2020 eitim öretim yl II. döneminden itibaren 11 ve 12. snf örencilerine EBA Akademik Destek bölümünden üniversite snavna rehberlik etmektedir.

20 Mart 2020 tarihinde Türkiyede 2020 koronavirüs pandemisinde örencilerin eitiminin evden devam edebilmesi için TRT-EBA TV lkokul, Ortaokul ve Lise için üç ayr televizyon kanal açlmtr.

Ana Sayfaya Git