Görüş Bildir

Yazın okullar açılacak mı? Uzaktan eğitim olacak mı? EBA yazın açık mı?

Yazın okullar açılacak mı? Yazın EBA açık mı? Yazın uzaktan eğitim nası olacak? Yazın uzaktan eğitim olacak mı?

Yazın okullar açılacak mı? Uzaktan eğitim olacak mı?  EBA yazın açık mı?

Yazın okullar açılacak mı? Yazın EBA açık mı? Yazın uzaktan eğitim nası olacak? Yazın uzaktan eğitim olacak mı?. Mart ayı itibari ile korona-virüs salgını sebebiyle okullar tatil edilmişti. EBA üzerinden gerek canlı ders, evden iletişim, evden çalışma ortamına öğrenciler dahil olmuştu. 18Haziran'da kapanacak olan okullar Mart ayında ülkemizde salgının başgöstermesi ile kapanmış ve okullar ne zaman açılacak sorusu için gözler her gün Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı açıklamaya çevrilmişti. Peki oullar ne zaman açılacak? Yazın okullar açılacak mı sorusu öğrenciler ve veliler tarafından devamlı olarak aranmakta.

Okullar açılacak mı sorusu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dakika değerlendirildi. Bilim Kurulu ile verilen ortak kararlar sonrasında Milli Eğitim Bakanı Selçuk, son dakika açıklamalar yaptı. Bakan Selçuk, yaptığı açıklamada yaz dönemi için uzaktan eğitimin nasıl işleyeceği konularına da değindi.

YAZIN OKULLAR AÇILACAK MI?

Bakan Selçuk yaptığı açıklama da okullar açılacak mı konularına değindi. Selçuk açıklamasında şu konulara değindi. Koronavirüs nedeniyle 23 Mart'ta başlayan uzaktan eğitim 19 Haziran'da sona erecek. Tıpkı okulların kapanması gibi uzaktan eğitim de 2019-2020 eğitim yılı müfredatı son bulacak. Ama uzaktan eğitime ara verilmeyecek. Öğrenciler için yeni hazırlanan program ile bu kez yaz dönemi için uzaktan eğitiminden yaz okulu gibi yararlanabilecek.

UZAKTAN EĞİTİM NASIL OLACAK?

Öğrenciler yine TRT, EBA TV ve internet üzerinden eba uygulamasından yararlanabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı öğrenciler için EBA da yaz okulu programı hazırlıyor. Bu kapsamda öncelikli olarak öğreciler uzaktan eğitimde aldıkları derslerin tekrarlarına ulaşabilecekler. Yani, ikinci dönemin derslerini EBA'dan tekrar etme şansları olacak. Hazırlanan yeni ders programlarında da bu yer alacak. Bakanlığın hazırladığı programda özellikle ön plana çıkan ise İngilizce eğitimi olacak.Bu kapsamda da bakanlık özel bir çalışma yürütüyor. Öğrencilerin yaz tatilinde İngilizceye yoğunlaşmaları için programa hazırlanıyor. Bu programda İngilizce konuşma ve dinleme olarak öğrencilerin dil yeteneklerinin kendi kademelerine göre geliştiRİLmesi hedefleniyor.

EBA NEDİR NASIL İŞLER

Eğitim Bilişim Ağı ya da kısaca EBA, Türkiye'de Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan sosyal nitelikli eğitsel elektronik içerik ağı. Bakanlığa bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından tasarlanmıştır ve işletilmektedir[3]. Öğretmen ve öğrencilerin FATİH Projesi kapsamında ihtiyaç duydukları ders materyallerini çevrimiçi olarak sunmaktadır. Eğitime yardımcı olacak içerikler genel ağ üzerinden hizmet veren eba.gov.tr sitesinde kategorik şekilde yüklenmektedir. Türkiye'deki tüm öğrenci ve öğretmenlerin elektronik ortamda ders içeriklerine ulaşmasını sağlamaktadır

Ağın amacı; ihtiyaç duyulan yerlerde bilgi teknolojisi kullanılarak teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir. MEB ve içeriklerini paylaşmaya gönüllü eğitim firmaları tarafından hazırlanan dijital kaynaklar mevcutken öğretmen ve öğrenciler de ürettikleri içerikleri sunabilmektedirler. Veliler ve öğretmenler eğitimin niteliğini EBA üzerinden takip ederek görebilmekte, eğitime katkıda bulunabilmektedirler.

2011-2012 eğitim öğretim yılında başlayan FATİH Projesi birçok okula LCD panelli etkileşimli tahta, internet ağ altyapısı ve çok fonksiyonlu yazıcı getirmiştir. Öğretmen ve öğrencilere de tablet PC dağıtılmış, tahta ve tabletlerde işlenecek ders materyali için Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kurulmuştur. Farklı öğrenme stillerine (sözel, görsel, sayısal, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme) sahip öğrencileri kapsamak, bütün öğretmenleri ortak bir paydada buluşturarak eğitime yön vermelerini sağlamak, teknolojiyi etkili kullanmak amacıyla tasarlanmıştır.

1 Aralık 2016 tarihinde yayımlanan 4. sürümde yeni logosu, yeni sloganı (Eğitim, daima...) ve yeni özellikleriyle kullanıma açılmıştır. Bu sürümde EBA Haber Modülü sosyal medyada paylaşılabilir hâle getirilmiştir. Ayrıca mobil uygulama kullanıma açılmıştır.

2019-2020 eğitim öğretim yılı II. döneminden itibaren 11 ve 12. sınıf öğrencilerine EBA Akademik Destek bölümünden üniversite sınavına rehberlik etmektedir.

20 Mart 2020 tarihinde Türkiye'de 2020 koronavirüs pandemisinde öğrencilerin eğitiminin evden devam edebilmesi için TRT-EBA TV İlkokul, Ortaokul ve Lise için üç ayrı televizyon kanalı açılmıştır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir