Yetim çocuklara sınırsız ikram

Diyarbakır’da Dünya Yetimler Günü münasebetiyle yetim çocuk ve ailelere Türk Kızılayı Sur Şubesi tarafından iftar yemeği verildi. İftardan sonra çocuklara sınırsız yiyecek ikramında bulunuldu.

Haberler 21.05.2019 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir konferans salonunda gerçekleen yetim ailelere iftar program bine yakn katlmla gerçekleti. lahiler ve Kuran kerim tilavetiyle balayan iftar yemei ezanlarn okumasyla hep birlikte karde sofrasnda iftarn açt. ftar sonras çocuklar için hazrlanan stantlarda snrsz yiyecekler ikram edildi, daha sonra palyaçolar eliinde sokak oyunlar oynand. Yetim çocuklar için unutulmaz anlar yaanrken, çocuklarn heyecanlar ve mutluluklar gözlerinden okundu. Daha sonra yetim aileler için hayrsever bir vatanda tarafndan bin kiilik hazrlanan erzaklar ikram edilerek program sona erdi.

YETM çOCUKLARA KRAM

Diyarbakr Sur ilçe Kzlay Bakan Abdulaziz Yatk, yetim ailelere unutulmaz bir gün yaatmak için kollar svadklarn dile getirerek yetim çocuklar için bugün her ey snrsz ve ücretsiz olduunu söyledi. Yatk, Bugün 1985 ylnda Dünya slam Tekilat Ramazan aynn 15iini Dünya Yetimler Günü ilan edilmesinden dolay bizde bugün yetimlerimize iftar yemei etkinlii yapmak istedik. Diyarbakr ve çevresinde bin yetim misafirimiz buraya tevik ettiler. Kendilerine ve ailelerine burada iftar yemei verdik. Burada palyaçolarla onlar elendireceiz, hazrladmz snrsz baklava dondurma, pamukeker vesaire birçok eyi snrsz alabilecekler. Daha sonra palyaçolar ile sokak oyunlar oynayarak elenecekler. Yetimlere unutamayacaklar bir gün yaatmak istiyoruz, farkl olduklarn hissetsinler, çünkü onlar bize Allahn emanetidirler. Birde hayrsever bir hemerimiz bin kiilik gda yardmnda bulundu, ksmet olursa gelen bütün misafirlerimize gda yardmnda da bulunacaz dedi.

Ana Sayfaya Git