Yolsuzluktan 5 tutuklama

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ihalelerine fesat karıştırdıkları ve görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle aralarında eski İl Milli Eğitim Müdürü ve kayyım döneminin Daire Başkanı Yakup Sarı’nın da olduğu 5 kişi tutuklandı.

Haberler 16.12.2021 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MARDN - Mardin l Milli Eitim Müdürlüü ihalelerine fesat kartrdklar ve görevlerini kötüye kullandklar gerekçesiyle aralarnda eski l Milli Eitim Müdürü ve kayym döneminin Daire Bakan Yakup Sarnn da olduu 5 kii tutukland.

Mardin l Milli Eitim Müdürlüü (MEM) bünyesinde 2017 ve 2018 yllarnda gerçekletirilen ihalelerin incelenmesi sonras yolsuzluk yapld tespiti üzerine balatlan soruturma sürüyor. Soruturma kapsamnda dün sabah saatlerinde operasyon yapld örenilirken, Mardin merkezli operasyonda 10 kii gözaltna alnd. Gözaltna alnanlar arasnda Mardin l Milli Eitim Müdürü iken dönemin kayym Mustafa Yaman tarafndan Mardin Büyükehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardmcl, nsan Kaynaklar ve Eitim Dairesi ile Kültür, Turizm ve Sosyal ler Daire Bakanl görevine atanan Yakup Sarnn da olduu örenildi. Ankarada gözaltna alnan Sarnn yan sra Dönemin l Eitim Müdür Yardmclar eyhmus Gürel ve Murat Doan da Mardinde gözaltna alnd. Mardinde gözaltna alnan 7 ismin ise çalan personeller olduu örenildi.

SARI VE 4 K TUTUKLANDI

haleye fesat kartrma ve Görevi kötüye kullanma suçlamalar ile gözaltna alnan 10 kii emniyet ilemlerinin ardndan Savcla sevk edildi. Savclk tarafndan sorgular yaplan Yakup Sar, eyhmus Gürel, Murat Doan ile 2 personel olmak üzere toplam 5 kii tutukland. 5 kii ise, adli kontrol art ile serbest brakld.

Belediyede hakknda yolsuzluk iddialarnn gündeme gelmesinin ardndan Yakup Sar, Kasm 2019da görevden alnarak, merkeze çekilmiti. Sar, ksa bir süre sonra çorum l Milli Eitim Müdürlüü görevine getirilmiti. Ancak Mardinde kayym belediyesi hakknda balatlan yolsuzluk operasyonlar ile birlikte hakkndaki zimmet suçlamas üzerine çorum l Milli Eitim Müdürlüü görevinden de alnarak, merkeze çekilmiti.

Ana Sayfaya Git