Yolsuzluktan 5 tutuklama

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ihalelerine fesat karıştırdıkları ve görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle aralarında eski İl Milli Eğitim Müdürü ve kayyım döneminin Daire Başkanı Yakup Sarı’nın da olduğu 5 kişi tutuklandı.

Yolsuzluktan 5 tutuklama

MARDİN - Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ihalelerine fesat karıştırdıkları ve görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle aralarında eski İl Milli Eğitim Müdürü ve kayyım döneminin Daire Başkanı Yakup Sarı’nın da olduğu 5 kişi tutuklandı.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) bünyesinde 2017 ve 2018 yıllarında gerçekleştirilen ihalelerin incelenmesi sonrası yolsuzluk yapıldığı tespiti üzerine başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde operasyon yapıldığı öğrenilirken, Mardin merkezli operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Mardin İl Milli Eğitim Müdürü iken dönemin kayyımı Mustafa Yaman tarafından Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcılığı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi ile Kültür, Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı görevine atanan Yakup Sarı’nın da olduğu öğrenildi. Ankara’da gözaltına alınan Sarı’nın yanı sıra Dönemin İl Eğitim Müdür Yardımcıları Şeyhmus Gürel ve Murat Doğan da Mardin’de gözaltına alındı. Mardin’de gözaltına alınan 7 ismin ise çalışan personeller olduğu öğrenildi.                                              

SARI VE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

“İhaleye fesat karıştırma” ve “Görevi kötüye kullanma” suçlamaları ile gözaltına alınan 10 kişi emniyet işlemlerinin ardından Savcılığa sevk edildi. Savcılık tarafından sorguları yapılan Yakup Sarı, Şeyhmus Gürel, Murat Doğan ile 2 personel olmak üzere toplam 5 kişi tutuklandı. 5 kişi ise, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Belediyede hakkında yolsuzluk iddialarının gündeme gelmesinin ardından Yakup Sarı, Kasım 2019’da görevden alınarak, merkeze çekilmişti. Sarı, kısa bir süre sonra Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirilmişti. Ancak Mardin'de kayyım belediyesi hakkında başlatılan yolsuzluk operasyonları ile birlikte hakkındaki “zimmet” suçlaması üzerine Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden de alınarak, merkeze çekilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler