Yükseköğretim Kurumları BAP yönetmeliği

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Yükseköğretim Kurumları BAP yönetmeliğinde, fikri mülkiyet ve telif haklarına yönelik dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeler kapsamında düzenlemeler yapıldı.

Haberler 30.11.2016 - 08:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe giren Yükseköretim Kurumlar Bilimsel Aratrma Projeleri (BAP) yönetmeliinde, fikri mülkiyet ve telif haklarna yönelik dünyadaki ve Türkiyedeki gelimeler kapsamnda baz düzenlemelere gidildi. Yeni düzenlemeye göre, BAP Komisyonlar, yetkinlii önceleyen bir yapya dönütürülürken, rektörün onayna balanan sözlemelerin süreçleri hzlandrld.

Yükseköretim Kurulundan (YÖK) yaplan yazl açklamada, 2011 sonrasnda Türkiyede aratrma, teknoloji gelitirme ve yenilik süreçlerinde önemli gelimeler yaandnn alt çizildi.

Türkiyenin 2023te dünyann 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefi dikkate alndnda bu süreçte yükseköretim odakl iki önemli stratejinin nitelikli bilgi ve nitelikli insan kaynana yönelik olmas gerektii vurgulanan açklamada, 2002de yaymlanan Yükseköretim Kurumlar BAP Yönetmeliinin acil olarak güncellenmesi gerektii bildirildi.

Açklamada, bu süreçle ilgili YÖK tarafndan ilk defa oluturulan Üniversite-Sanayi birlii Daimi Komisyonunun bir süreç balatt ve yönetmelii yeniden hazrlad, YÖK olarak sorumluluk altndaki konular katlmc bir yaklamla deerlendirmekte ve takibinde de gerekli düzenleyici kararlarn alnd vurguland.

Yükseköretim Kurumlar BAP yönetmelii

lgili tüm paydalardan da görüler alnarak son ekli verilen yönetmeliin 26 Kasm 2016 tarihinde Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdii anmsatlan açklamada, unlar kaydedildi:

BAP Koordinasyon Birimlerinin görev alan üniversitelerimizin bütünsel aratrma süreci yönetimi yaklam ile yeniden tanmlanm ve geniletilmitir. Fikri mülkiyet ve telif haklarna yönelik olarak dünyadaki ve ülkemizdeki gelimeler kapsamnda düzenlemeler yaplmtr. BAP Komisyonlar yetkinlii önceleyen bir yapya dönütürüldü, rektörün onayna balanan sözlemelerin süreçleri hzlandrld. Proje gelime raporlar ve buna ilikin düzenlemelerde üniversitelerimize daha fazla yetki verilmitir.

Ödenekler ve muhasebe ilemlerine yönelik olarak yllar içinde deien düzenlemelere uyumlu hale getirilmitir. YÖKün öncülüünde gerçekletirilen bu önemli gelimenin üniversitelerimiz için hayrl olmasn diliyor ve bu sürece katk veren bata Maliye Bakanl, Kalknma Bakanl, Saytay yetkili birimleri ve ilgili tüm paydalara teekkür ediyoruz. Bu vesile ile Türk yükseköretim sistemimizi daha iyi noktaya tamak için gerekli mevzuat düzenlemelerinin devam edeceini de kamuoyuna bildiririz.

Ana Sayfaya Git