200 bin liralık destek...

Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini desteklemek için genç girişimcilere 200 bin lira hibe verilecek. Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı 1 Haziran’da başlıyor.

Haberler 11.04.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümet, teknoloji ve yenilik odakl i fikirlerini desteklemek için genç giriimcilere 200 bin lira hibe verecek. Akll ulam, enerji ve temiz teknoloji, sanayide dijital dönüüm, sürdürülebilir tarm ve beslenme konularnda teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri gelitirecek firmalarn oluturulmasna yönelik destek 1 Haziranda balyor. Kariyer Gelitirme Program kapsamnda da doktoral bilim insanlarnn çalmalarna 36 ay süresince 360 bin liraya kadar proje destei verilecek.

30 ARATIRMA ÖDÜLÜ

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, gençlerin bilimsel çalmalarna verilen teviklerin bu yl da devam edeceini, Teknogiriim Sermayesi Destei Program kapsamnda giriimcilerin fikir aamasndan pazara kadar olan faaliyetlerinin desteklenmesini amaçladklarn belirtti. Kariyerine yeni balayan doktoral bilim insanlarnn projelerini desteklediklerini belirten Varank, Bu yl üstün nitelikli bilimsel çalmalaryla çkan 30 aratrmac ödüllendirilecek. Gençlere yönelik 78 adet bilim kitab baslacak dedi.

DENEYAP ATÖLYES

Bakan Varank, 30 adet Deneyap Teknoloji Atölyesinin hizmete sunulacan ifade ederek, TÜBTAK Bilim Fuarlar Destekleme Program, Bilim enlikleri Destekleme Program, Doa Eitimi ve Bilim Okullar Destekleme Program kapsamnda gençlere yönelik çok sayda proje desteklenecek.

Genç aratrmaclarmzn bilimsel projeleri tevik edilecek deerlendirmesini yapt.

GRMCLERN ÖNÜ AçILIYOR

Teknogiriim Sermayesi Destei Program kapsamnda genç giriimcilere i fikirlerini hayata geçirmek için ihtiyaç duyduklar eitim, mentorluk, teknolojik altyap, müteri ana eriim gibi birçok konuda destek veriliyor.

Yapay zek, makine örenmesi, büyük veri, blockchain, artrlm ve sanal gerçeklik, nesnelerin interneti gibi teknolojileri kullanarak dijital dönüümü hzlandracak giriimci adaylar için bu yl 200 bin lira hibe verilecek.

Fikirlerinin pazar ve teknik dorulamalarn yaptrarak irketleme öncesi ihtiyaç duyduklar destek 1 Haziranda salanacak. Programla nitelikli giriimciliin özendirilmesi ve uluslararas rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri gelitirebilen balangç firmalarnn oluturulmas amaçlanyor. TÜB- TAK tarafndan uygun bulunan i planlar için belirlenen tutar kadar geri ödemesiz teknogiriim destei salanyor.

DOKTORALILARA 360 BN LRA

Kariyer projeleri kapsamnda da doktoral bilim insanlarnn çalmalarna 36 aya kadar üst limiti yllk bütçe snrlamas olmakszn 360 bin lira destek salanacak. TÜBTAK tarafndan salanan destekle kariyerine yeni balayan doktoral bilim insanlarnn çalmalarna proje destei vererek tevik edilmesi amaçlanyor. Hem genç bilim insanlarnn kariyerlerini aratrmac ve eitimci olarak en iyi ekilde sürdürmeleri, hem de bilimsel düzeyimizin gelitirilmesi ve bilimin ülke kalknmasndaki rolünün artrlmas hedefleniyor. Bu program için zaman kstlamas bulunmuyor, yl boyunca bavuru yaplabiliyor.

Ana Sayfaya Git