İşçi Sendikaları: Genç işçiler geleceğimiz değil mi?

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, 20 yaş altı işçilerin sokağa çıkma yasağından muaf tutulmasına tepki göstererek, "Gençler geleceğiz ise genç işçiler değil mi" diye sordu.

Haberler 06.04.2020 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul çi Sendikalar ubeler Platformu (SP), çileri Bakanlnn yaynlad genelgeyle 20 ya alt içilerin sokaa çkma yasandan muaf tutulmasna ilikin yazl açklama yapt. Açklamay yapan Sinan Ceviz, 20 ya alt içilerin sosyal güvenlik kayt belgelerini yannda gezdirme art ile sokaa çkabileceini hatrlatarak, saylar milyonlar bulan bu içilerin günahnn ne olduunu sordu.

20 ya alt gençlerin salgndan korumas gerekiyorsa bu kuraln neden içiler için rafa kaldrldn soran Ceviz, Örnein inaat dursa ülke ekonomisi mi batacak. Bunun için mi çaltrmaya devam ettiriyorsunuz? Tersanelerde lüks gemi üretimi birkaç ay ertelense ne olur ülke mi batar. Ya da kargolarda temel ihtiyaçlarn dndaki siparileri kstlasanz ne olur ifadelerini kulland.

GENç çLER NEDEN KORUMUYORUZ?

Gençler geleceimiz ise genç içiler deil mi diye soran Ceviz, Her gün ilmek ilmek hayat yeniden ören genç içilerimizi neden korumuyoruz? Bakanln bu genelgesi derhal geri çekilmeli ve genç içiler bata olmak üzere çalmas zorunlu olan yerler dndaki iyerleri ve fabrikalar durdurulmal ve içiler ücretli izne çkarlmaldr. Toplum sal için salgnn yaylma hznn engellenmesi içinde iyerlerinin çalmalarna ara vermesi hayati önemdedir. Alnmas gereken gerçek tedbir de budur, içiysen çk dar çal, deilsen evde kal kabul anlay edilemez diye vurgulad.

Ana Sayfaya Git