İşsiz kaldı, kendi imkanları ile tavuk çiftliği kurdu

Batman'ın Gercüş ilçesinde çiftçi, kendi imkanları ile tavuk çiftliği kurdu. Siparişlere yetişemeyen çiftçinin hedefi, çiftliği büyütüp istihdama katkı sağlamak.

Haberler 10.12.2019 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gercü ilçesine Balarba Mahallesinde ikamet eden Müslüm Dilber, i bulamaynca tavuk çiftlii açmaya karar verdi. Yaknlarndan ald borçla organik tavuk çiftlii kuran Dilber, buradan elde ettii ürünleri satmaya balad. lk etapta çevresine sat yapan Dilber, younluun yaanmasnn ardndan siparilere yetiemez duruma geldi. Dilberin en büyük hedefi, çiftlii büyütüp istihdama katk salamak.

Devlet destek verirse iimi büyüteceim

çalmas ile ilgili açklamalarda bulunan Dilber, kendi imkanlar ile tavuk çiftlii kurduunu söyledi. Dilber, u an tavuklara bakyorum. Bundan 3 yl önce bu ie baladm, ilk etapta getirdiim tavuklar beenmedim, hastalanyorlard. imdiki tavuklarmz bizim bu bölgeye uyum salyor iklim artlarna uygundur. Kendi imkanlarmla yaptm bu çiftlii. Devlet katks olmasn isterim, devlet biraz yardm ederse iimi büyüteceim, çünkü burada organik yumurtann olmasn istiyorum tamamen organik ortamda yetitirdiim için marketlere yumurta yetitiremiyorum. Marketler bazen gelip kendileri buradan alp götürüyor bazen de biz götürüyoruz marketlere. Buday, arpa ve msr ile besliyoruz tavuklar. Baz tavukçular kafeste tavuk besliyorlar ve hiç darya çkartmyorlar, bizim tavuklar ise sabah saat 07.00 sralarnda brakyoruz doal ortama akama kadar buralarda besleniyorlar ilaç kullanmyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git