İşsizlik fonu esnetilsin!

Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay, "İşsizlik Sigortası Fonundan yararlanma şartları esnetilmeli ve işini kaybedenlere fondan daha fazla kaynak aktarılmalı. İşsiz kalanlara kimseye muhtaç olmadan evini geçindirebilecek miktarda ödeme yapılmalı." talebinde bulundu.

Haberler 23.03.2020 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Atalay, yazl açklamasnda, yeni tip koronavirüsün hayat her alann olduu gibi çalma hayatn da olumsuz etkilediini belirterek, bu sürecin içiye de iverene de zarar verdiini vurgulad.

Hükümetin Ekonomik stikrar Kalkan Paketiyle iverenler bata olmak üzere toplumun birçok kesimine yönelik tedbirler aldn anmsatan Atalay, unlar kaydetti:

Bu zor süreçte iverenlere verilen destekleri anlaml buluyoruz ama çalanlarn da i güvencesinin salanmas lazm. güvencesinin yannda, asgari ücrette vergi alnmamas gibi çalanlara ilave destekler art. Bu süreci içi çkartmann bahanesi olarak görenlere de frsat verilmemeli. Bizim gözümüzde, virüsü bahane edip içi çkartanlarn, kriz frsatçl yaparak ürünlerin fiyatn artranlardan bir fark yoktur.

Bu ortamda iini kaybedenlere devletin elini uzatmas gerekiyor. sizlik Sigortas Fonundan yararlanma artlar esnetilmeli ve iini kaybedenlere fondan daha fazla kaynak aktarlmal. siz kalanlara kimseye muhtaç olmadan evini geçindirebilecek miktarda ödeme yaplmal.

- Salk çalanlarna iddeti önleyecek yasa bir an evvel çkartlmal

Koronavürise kar fedakarca görev yapan salk çalanlarna teekkür eden Atalay, virüsle mücadelede alnan tedbirlere uyulmasnn ve salk emekçilerinin çabasnn önem tadn vurgulad.

Toplumun büyük bölümümün bu bilinçle evden çkmamay tercih ettiinin gözlemlendiini aktaran Atalay, tüm uyarlara ramen evden çkmama kuralna riayet etmeyenlerin de olduunu belirtti.

nsan yaamnn her eyden daha deerli olduuna ve saln önemine deinen Atalay, u ifadeleri kulland:

Ben bu yama kadar böyle bir eyi ne yaadm ne de duydum. Her eyin ba salk. Salk yoksa, i de yok a da yok. Koronavirüs musibetiyle ba edebilmemiz için zorunlu haller ve görevler dnda herkesin evde kalma kuralna uymas gerekiyor. Ailemize, iimize, memleketimize sahip çkmann yolu bugünlerde salmzdan geçiyor. Bu iin akas yok.

Atalay, salk çalanlarnn salklarn riske atarak virüsle mücadele ettiine vurgu yaparak, Bu süreç bize gösterdii toplum olarak ne yapsak da salk çalanlarnn emeini ödeyemeyiz. Bizler scak evlerimizdeyken onlar özveriyle hastalarn tedavisi için gece gündüz demeden çalyor. Onlar alklamak yetmez. Salk çalanlarna yönelik iddetin önlenmesi için gerekli yasal düzenleme bir an evvel çkartlmal. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git