Devletten sosyal yardımlara kallavi zam! Yeni rakamları hemen kontrol edin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödeneklerine ne zaman zam yapacağı da merak edilen konuların arasında yer alıyor.

Devletten sosyal yardımlara kallavi zam! Yeni rakamları hemen kontrol edin

Türkiye genelinde toplumun farklı kesimlerine yönelik yardımlardan yararlanan vatandaşlar, önceki aylarda olduğu şekilde nisan ayında da sosyal yardımlardaki gelişmeleri yakından takip edecek. Bu bağlamda evde bakım maaşlarından yaşlı ve engelli maaşlarına ekonomik destek hibelerinden ekonomik ve sosyal yardım programlarına, çeşitli refah programlarına kadar farklı destek hibelerinin hangi süreçte artırılacağı merak ediliyor. Memurlara yönelik maaş artışı beklentilerine dayalı olarak sosyal faydaları da tahminler arasında yer alıyor.

2024 Yılı Sosyal Yardım Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ödemeleri için Temmzu ayında zam yapılacağı öğrenildi. Temmuz ayındaki artışın ne oranda olacağı belli olmasa da, emekli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş grubuna yönelik ekonomik ve sosyal destek yardımlarından yararlanma hakkına sahip vatandaşlar da sübvansiyon artırımına yönelik araştırma yapıyor.

Bakanlık sosyal yardımları temmuz ayı ilk günlerinde memur maaşlarının katsayısına göre artıracak. Bu kapsamda memur maaşlarının yüzde 20’den yüzde 25’e çıkacağı tahmin ediliyor. Memur maaşları yüzde 20’den yüzde 25’e çıkarsa sosyal yardımlar da aynı oranda artabilir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayında sosyal yardımları ne kadar artıracağı konusunda sorular kalırken, güncel emekli maaşı tutarı da araştırılan sorular arasında yer almakta. Temmuz zammı öncesi evde bakım maaşı 7.608 TL, ortalama ekonomik ve sosyal destek ödemesi ise 5.330 TL olarak belirlendi. Emekli maaşı, temmuz ayına kadar hazırlanan takvime göre ödenecek. Temmuz ayında emekli maaşı artışının açıklanmasının ardından Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, açıklamasıyla sosyal yardım yardımlarının artırılması konusunda kamuoyunu bilgilendirecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz