İcralık fabrika satıldı, mağdurlar ortada kaldı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde geçmiş yıllarda terör örgütüne yardım ve yataklık yapan şahıs, 70'e yakın çiftçinin borcunu ödeyemedi. Şahsın iflas etmesi sonrası fabrikası, icralık olmasına rağmen satıldı. Mağdurlar, alacaklarının tahsil edilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Haberler 17.07.2019 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil ilçesinde 2012 ylnda iflas bayran çeken terör örgütüne yardm ve yataklk yapan çrçr, ya ve küspe fabrikas sahibi Muhammed D., ortalktan kayboldu. çözüm sürecinin balamasyla beraber fabrikann bana tekrar geçen ahs, terör örgütünün desteini alarak alacakllar tehdit etti. Alacakllardan Lokman Bozçaly alkoyan terör örgütü mensuplar, icralk fabrikadan vazgeçmesi için kendisini tehdit etti.

Bozçal, kendi çabasyla terör örgütünün elinden kaçarak kurtuldu. Fabrika sahibi Muhammet D. ise terör örgütüne yardm ve yataklktan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 ayr icra dosyas olan Bozçalnn, icra dosyalarndan biri dütü. Fabrikann avukat süresi dolan icralarn dümesini talep etti. cra memurunun belirtmesine ramen tapu dairesinde bir dosyann dümesi gerekirken 3 dosyay birden düürdüü ve icralarn tamamnn fabrika üzerinden kalkt örenildi. cralarn kalkt günün ertesinde 19 buçuk milyon lira deerindeki fabrikann 900 bin liraya satld ortaya çkt.

Terör örgütü alkoydu

PKK tarafndan Licede 4 gün alkonulan Lokman Bozçal, terör örgütünün elinden kendi imkanlaryla kaçtn söyledi. lgili kurum ve mercilerden bu yolsuzluun ve zulmün giderilmesi için yardm isteyen Bozçal, 2012de mal verdiimiz fabrika iflas etti, daha sonra sahibi ortalktan kayboldu. Sahibi tekrar geri geldi borçlarn ödemek için ama ödeyemedi. Ondan sonra o zamanlar çözüm sürecin balamt, o dönemde de fabrika sahibi buralardayd. 70 kiiye yakn fabrikadan alacakl insan vard. Herkes bilir çözüm sürecinde Licede örgüt mahkemesi açld. Fabrika sahibi, sözde terör örgüt mahkemesine bavuruda bulundu, onun talebiyle bütün alacakllar sözde mahkemeye çarld. Bunlar arasnda alacakl olan ben de vardm ben de çarldm, ben gitmedim. O dönemin lçe Emniyet Müdürü ve jandarmann bilgisine bavurdum. Örgüt tarafndan çarldm söyledim. 1 ay sonra bunlar bir karara varyorlar, borcu olanlar yüzde 35 alacak dierinden vazgeçecek diye, kabul edenler resmi ipotei varsa da geri çekecek. Böyle bir anlamaya varyorlar. Benim alacamda resmi olarak icra takibindeydi, alacamz yüklü olduu için sat yapamyorlard icramdan dolay. Bizim köylüler geldi, aile olarak bu durum var sknt yaayacaz sadece kendin için örgütü karna alyorsun ama iin içine bizde giriyoruz dediler, en sonunda babam gitti. Babam gitmesiyle alkonuldu, benim de gitmemi istiyorlar diye çardlar tekrardan sen gel diye. Ben gittim gider gitmez ben de alkonuldum, ben gittikten sonra babam braktlar, 4 gün kaldm kendi imkanlarmla kaçmay baardm. Kaçar kaçmaz Lice Emniyet Müdürlüü ve jandarmaya ifademi verdim dedi.

cralk olan 19 buçuk milyonluk fabrika, 900 bin liraya satld

Alkonulmalarna ve eziyet çekmelerine ramen hiçbir hakka sahip olamadklarn kaydeden Bozçal, öyle devam etti: Yasal olarak haklarmz tekrar devam ettirdik. irket sahibi Diyarbakrda cezaevinde örgüte yardm ve yataklktan yarglanyor. Sahibi içerideyken dardaki avukat, ilemini tekrar devam ettirdiler ve uan bu fabrika benim icram olduu halde fabrika yok, satld. Her ey resmiyette resmi olarak gözüküyor ama bu fabrika üzerinde benim 3 tane icram vard, bu icralar yllk ilem yapmasak icralar düerek hakkm kayboluyor. Ama ben bunlar yaptm halde 1 dosyamn gününün geçmesini frsat bilen avukat gidip dilekçe vererek u haczin düürülmesi için o dönemki icra müdürünün belirtmesine ramen o yazya istinaden tapu dairesi benim bütün hacizlerimi düürüyor. Hacizlerimin dütüü ertesi günü bu fabrika satlyor. Bankalarca ekspertiz raporuna göre 19 buçuk milyon lira olan fabrika 900 bin liraya satlyor. Bu satlar benim haczin dütüü günün ertesi günü ve aralarnda 1 ay gibi bir süreyle tekrar eden 4 sat yaplyor. Biz hakkmz istiyoruz, gerekli ilgili kurum ve mercilerin bu yolsuzluun ve zulmün gereinin yaplmasn istiyoruz. Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan ve Adalet Bakanmzdan bu konu hakknda bize yardmc olmalarn istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git