İkinci el otomobilde bahar havası

Döviz kurlarının hareketlenmesi ve 2018 model araçların satışa çıkmasıyla yüksek seviyede bulunan sıfır otomobil fiyatları, cazibesini koruyan ikinci el otomobil piyasasında bahar havası estirdi.

Haberler 22.03.2018 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Döviz kurlarnn hareketlenmesi ve 2018 model araçlarn sata çkmasyla yüksek seviyede bulunan sfr otomobil fiyatlar, cazibesini koruyan ikinci el otomobil piyasasn canlandrrken, galericiler otomobil almann tam zaman dedikleri bahar aylarna dikkati çekti.

Murat Urçar, dövize endeksli ithal araçlarn fiyatlarnn artmasyla ikinci elde adeta bahar havas estiini kaydetti. Galericilerde ktan kalma araçlar bulunduunu, bunlarn fiyatlarnn halen cazip olduunu anlatan Urçar, Sfr ile ikinci el otomobil arasndaki fiyat makas artyor. Bu da dorudan talebin ikinci ele çevrilmesine yol açyor. Sfr otomobil ile 2-3 yllk kullanlm arasndaki fiyat makasnn olduundan fazla açlmasna döviz kurlarndaki hareketlilik ve yeni modellerin sata çkmas eklenince ikinci elde piyasa yaz mevsimi öncesi canland. diye konutu.

Urçar, k dönemi ile bahar ve yaz dönemi araç fiyatlarnn, piyasann canllna göre farkl olduuna iaret ederek, Müteri artk bilinçli, fiyat aratrmasn çok iyi yapyor. nternet sitelerinden olsun, piyasadan olsun aracn deerini belirleyebiliyor. Sfr otomobil fiyatlar da irketlerin sitelerinde yer alyor. Tüketici fiyat mukayesesini iyi yapyor. u an araba almann tam zaman. Sfr ile ikinci el araçlar arasndaki fiyat fark azalabilir. Talebini çeitli nedenlerle erteleyenler için ikinci el otomobil fiyatlar halen cazibesini koruyor. deerlendirmesinde bulundu.

- 30 ila 60 bin lira arasnda olanlar ilgi görüyor

Mart ay itibaryla, tüketicilerin talebinin youn olduu 30-60 bin lira arasndaki ikinci el otomobil piyasasnn daha hareketli günler geçirdiine iaret eden Urçar, Yüksek fiyatl araçlar da satlyor ama bunlarn portföyü farkl oluyor. dedi.

Urçar, hibrit ikinci el otomobillerin benzin, LPG ve dizel yaktllara göre henüz bir alternatif oluturamadn belirterek, Baz markalarn hibrit araçlar var. Ancak ikinci elde henüz istenilen seviyede talep oluturmad. Yeteri kadar piyasada olmadklarndan dolay ikinci el ticareti de kayda deer seviyede bulunmuyor. ifadesini kulland.

Hakan Yank da ikinci el otomobil piyasasnda fiyatlarn halen düük olduunu belirterek, dövizdeki hareketliliin etkisiyle sfr otomobillere yansyan artlarn kullanlm araçta da görüleceini söyledi. Vatanda ne kadar önce otomobil alrsa o kadar karl olacak. çünkü yaza kadar fiyatlar artacak. diyen Yank, ikinci el otomobil almann tam zaman olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git