4 üniversite tamamlayıp atanamadı, girişimci oldu

Diyarbakır’da 4 üniversite bitiren ve 6 yıl ücretli öğretmenlik yapan Selda Sunay, atanamayınca girişimci oldu. Sunay, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı destekle çikolatacı oldu.

Haberler 15.10.2017 - 12:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrl Selda Sunay (31), Dicle ve Anadolu Üniversitelerinde 4 bölümü tamamlad. En son Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünden mezun olan Sunay, öretmen olabilmek için formasyon ald. 6 yl ücretli öretmenlik yapan ve atanmay bekleyen Sunay, atanamaynca KOSGEBden destek alarak, i yeri açt. Merkez Yeniehir ilçesindeki i yerinde çikolata satan Sunay, ünlü bir çikolata firmasnn da Türkiyedeki 7nci bayiliini ald.

4 üniversite mezunu

Okumay çok sevdiini ve okumann insana çok ey kattn ifade eden Sunay, 4 ayr üniversite mezunuyum. Olsa yine okuyacam. 8 kardeiz. Hepimiz de üniversite mezunuyuz. lk üniversitem Dicle Üniversitesi inaat, daha sonra Anadolu Üniversitesi letme Fakültesini bitirdim. Ondan sonra Vergi ve Muhasebe uygulamalarn bitirdim. En sonda Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden mezun oldum. Formasyon eitimimi aldm. Ücretli öretmen olarak ie baladm. Kadro alamadm. Yaklak 6 sene ücretli öretmen olarak çaltm. Öretmenlii çok seviyordum. Daha sonra böyle bir ie giritim. Diyarbakrda bir bayann yapabilecei en elit i ne olabilir diye düündüm. çikolata aklma geldi. Sonra firmayla görümelere baladm. Zorlu bir süreçten sonra 1 sene önce i yerini açtm. Türkiyede 7nci, Güneydou ve Dou Anadoluda tek ubeyiz. yerini açarken KOSGEBden de 50 bin liraya yakn destek aldm dedi.

Müterilerimin takdirini alyorum

Müterilerinin takdirini aldn dile getiren Sunay, Öretmen olduumu örendiklerinde takdir ediyorlar. Öretmensin ama bu ii yapyorsunuz. Takdire ayan deyip gururumu okadklar oluyor. Bu sözler beni onure ediyor. Dilerim ki kz çocuklar okumaya devam ettirilir. Hiç kimseye muhtaç olmadan ekonomik bamszlklarn kazanmaya çalrlar diye düünüyorum. Benim bayan olmam ve tuttuumu koparan biri olmam ve bu iin gerçekten üstesinden gelebileceime olan inançlar sayesinde bayilii aldm. çok da iyi gittiimi düünüyorum. nallah çok daha iyi olacak. Ürün yelpazemiz çok geni. Bebek çikolatasndan nikah çikolatasna, evlilik çikolatasndan sevgililer günü çikolatasna kadar çok geni bir yelpazemiz var. çikolatalarmzn en önemli özellii el yapm olmas ve kakao çekirdeinin orijinal olmasdr. Hiçbir koruyucu madde kullanmadan 1 yl 3 ay saklanabilen çikolatalardr. Hiçbir ekilde bozulmaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git