65 yaş aylığını almak artık daha kolay

65 yaşında olup hiçbir yerden geliri olmayanlara bağlanan maaş için belirlenen şartlar gevşetildi. Artık evde yaşayan herkesin gelirine bakılmayacak.

Haberler 18.11.2016 - 08:35 Son Güncelleme : 18.11.2016 - 08:38

Geliri olmayan yallar için 65 ya maan almak için önceden hanedeki herkesin gelirine baklyordu. imdi ise bu ayl kazanan kiinin einin gelirine (kira gibi) baklacak. Eer kii bana düen gelir 392 lirann altndaysa maa balanacak.

65 ya ayl alabilmek için, kiinin hiçbir sosyal güvencesi olmayacak. Yani emekli olan, Sosyal Güvenlik Kurumudan (SGK) dul veya yetim ayl alan, herhangi bir ite çalan maa alamaz. Bunun yannda, nafaka alan kiiler de 65 ya aylndan yararlanamaz.

SALIK HZMETLER ÜCRETSZ

Postada yer alan habere göre; aylklar Mart, Haziran, Eylül, Aralk olmak üzere üçer aylk dönemler halinde ödeniyor. Aylk tutar 217.48 TL olurken, üç aylk tutar 652.44 TL. Para Ziraat Bankasndan ya da PTTden çekilebiliyor.

65 ya ayl alan kiilere yeil kart çkarlyor. Yani salk ücretsiz. Türkiyede 65 yan üzerinde 7 milyondan fazla kii var. Bunlarn yarsnn bakma muhtaç olduu ifade ediliyor.

BAVURU çN HANG EVRAKLAR GEREKYOR?

65 ya ayln alabilmek için adresin bal bulunduu kaymakamlklardaki Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfna bavuruda bulunulmas gerekiyor.

Gerekli evraklar:

- Valilik veya kaymakamlklara bal defterdarlk veya mal müdürlüklerinden alnan 65 ayl bavuru formu.

- Muhtarlktan alnan detayl ikamet adresi

- Vukuatl nüfus örnei.

- 3 adet vesikalk fotoraf.

Ana Sayfaya Git