9 milyon TL’lik sözleşme

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTS) ve Karacadağ Kalkınma Ajansı arasında hayata geçirilmesi planlanan iki projeye dair 9 milyon TL’lik sözleşme imzalandı.

Haberler 20.01.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTS) tarafndan hazrlanan çar Merkezi ile Gastro novasyon Merkezi projeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanl Cazibe Merkezleri Destek Program kapsamnda desteklendi. Toplam bütçesi 9 milyon TL olan iki proje için Karacada Kalknma Ajans ile DTSO arasnda sözleme imzaland.

Oda binasnda düzenlenen imza törenine DTSO Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya ve yönetim kurulu üyeleri ile Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maral ve Metal leri Sanayi sitesi Bakan Abidin Kakda katld.

TURSTLER çN YÖRESEL TATLAR

mza töreninde konuan DTSO Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya, Kente gelen turistler kente ait yöresel lezzetler ve ürünlerin tamamna bu merkezden ulaabilecek, tadabilecek ve hatta üretiminde yer alabilecekler. Bu ekilde kentin gastronomi alannda tantm ve gastronomi rotasnn oluturulmas salanm olacak. Merkez ayrca gastronomi alannda eitim programlar düzenleyecek, kente ait yöresel ürünlerin ticarilemesi ve farkl pazarlara sunumu için eitim, danmanlk, tescil bavurular vb. farkl hizmetler sunacak dedi.

Kaya, merkez bünyesinde yöresel lezzetlerin düzenli olarak sunulduu bir restoran ve geçmiten bugüne ulaan ve kent mutfanda önemli yer tutan mutfak ekipmanlar, araçlarnn, eserlerin, hikayelerin vb. her türlü deerin sunulduu sergi alanlarnn da yer alacan söyledi.

Kaya, projenin hayata geçmesi ile kente gelen turistlerin ziyaret edebilecei yeni bir mekan kurulmu olacan vurgulad.

Gastro novasyon Merkezi projesinin toplam bütçesinin 4 milyon 600 bin TL olduunu paylaan Kaya, 3 milyon TLlik bütçenin Sanayi ve Teknoloji Bakanl tarafndan desteklendiini, 1 milyon 300 bin TLnin de DTSO tarafndan karlanacan belirtti. Kaya, Gastro novasyon Merkezinin 2021 ylnda tamamlanarak hizmet vermeye balayacan kaydetti.

2 BN 250 KYE STHDAM SALAYACAK

Atl Tesisler çar Merkezine Dönüüyor Projesi hakknda da bilgi veren Kaya, Metal leri Küçük Sanayi Sitesinde KSS Yönetim Kurulunca ina edilen mesleki eitim merkezinin çar merkezine dönütürüleceini söyledi.

Kaya, Sanayi ve Teknoloji Bakanlnn bu proje için de 3 milyon 800 bin TL kaynak sunduunu, DTSOnun da 5 milyon TL e finansman salayacan ifade etti.

Modernizasyonu yaplan yap bünyesinde tam kapasite 2 bin 250 kiinin istihdam edilebileceini söyleyen Kaya, çar merkezi firmalar ile görümelerin yapldn ve bir firma ile anlama aamasnda olduklarn paylat.

Kaya, Metal leri KSS ve Karacada Kalknma Ajans ibirliinde atl yapy 2021 ylnn ilk yarsnda yeniden modernize ederek hizmete sunacaklarn ve çar merkezi hizmeti sunan firma tarafndan kentte 750 kiinin istihdam edileceini belirtti.

DTSO, hayata geçirilecek bu iki yeni proje dolaysyla mevcut yerinden Yeniehirdeki binasna tanacak.

Ana Sayfaya Git