Görüş Bildir

9 milyon TL’lik sözleşme

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTS) ve Karacadağ Kalkınma Ajansı arasında hayata geçirilmesi planlanan iki projeye dair 9 milyon TL’lik sözleşme imzalandı.

9 milyon TL’lik sözleşme

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTS) tarafından hazırlanan Çağrı Merkezi ile Gastro İnovasyon Merkezi projeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cazibe Merkezleri Destek Programı kapsamında desteklendi. Toplam bütçesi 9 milyon TL olan iki proje için Karacadağ Kalkınma Ajansı ile DTSO arasında sözleşme imzalandı.

Oda binasında düzenlenen imza törenine DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve yönetim kurulu üyeleri ile Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral ve Metal İşleri Sanayi sitesi Başkanı Abidin Kakdaş katıldı.

TURİSTLER İÇİN YÖRESEL TATLAR

İmza töreninde konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, “Kente gelen turistler kente ait yöresel lezzetler ve ürünlerin tamamına bu merkezden ulaşabilecek, tadabilecek ve hatta üretiminde yer alabilecekler. Bu şekilde kentin gastronomi alanında tanıtımı ve gastronomi rotasının oluşturulması sağlanmış olacak. Merkez ayrıca gastronomi alanında eğitim programları düzenleyecek, kente ait yöresel ürünlerin ticarileşmesi ve farklı pazarlara sunumu için eğitim, danışmanlık, tescil başvuruları vb. farklı hizmetler sunacak”  dedi.

Kaya, merkez bünyesinde yöresel lezzetlerin düzenli olarak sunulduğu bir restoran ve geçmişten bugüne ulaşan ve kent mutfağında önemli yer tutan mutfak ekipmanları, araçlarının, eserlerin, hikayelerin vb. her türlü değerin sunulduğu sergi alanlarının da yer alacağını söyledi.

Kaya, projenin hayata geçmesi ile kente gelen turistlerin ziyaret edebileceği yeni bir mekan kurulmuş olacağını vurguladı.

Gastro İnovasyon Merkezi projesinin toplam bütçesinin 4 milyon 600 bin TL olduğunu paylaşan Kaya, 3 milyon TL’lik bütçenin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklendiğini, 1 milyon 300 bin TL’nin de DTSO tarafından karşılanacağını belirtti.  Kaya, Gastro İnovasyon Merkezi’nin 2021 yılında tamamlanarak hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.

2 BİN 250 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Atıl Tesisler Çağrı Merkezine Dönüşüyor Projesi hakkında da bilgi veren Kaya, Metal İşleri Küçük Sanayi Sitesi’nde KSS Yönetim Kurulunca inşa edilen mesleki eğitim merkezinin çağrı merkezine dönüştürüleceğini söyledi.

Kaya, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bu proje için de 3 milyon 800 bin TL kaynak sunduğunu, DTSO’nun da 5 milyon TL eş finansman sağlayacağını ifade etti.

Modernizasyonu yapılan yapı bünyesinde tam kapasite 2 bin 250 kişinin istihdam edilebileceğini söyleyen Kaya, çağrı merkezi firmaları ile görüşmelerin yapıldığını ve bir firma ile anlaşma aşamasında olduklarını paylaştı.

Kaya, Metal İşleri KSS ve Karacadağ Kalkınma Ajansı işbirliğinde atıl yapıyı 2021 yılının ilk yarısında yeniden modernize ederek hizmete sunacaklarını ve çağrı merkezi hizmeti sunan firma tarafından kentte 750 kişinin istihdam edileceğini belirtti.

DTSO, hayata geçirilecek bu iki yeni proje dolayısıyla mevcut yerinden Yenişehir’deki binasına taşınacak.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi