90 bin liralık yatırımla ayda 100 bin lira gelir

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, atık su tesisinde enerji üretimine başladı.

Haberler 21.03.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardmcs Ertu evket Aksoyun talimatyla belediye ekipleri, vatandan yllardr hasret kald kaliteli belediyecilik hizmetinin gerçekletirilmesi için youn çaba sarf ediyor. Bu kapsamda belediye; temizlik, asfalt, yeil alan, içme suyu, yol yapmnda ksa sürede önemli mesafe katederken dier taraftan da bata kadn ve çocuk ile dezavantajl aileler olmak üzere toplumun her kesimine destek sunuyor.

Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon leri Müdürlüü, Batman çay kenarnda 12 milyon avro harcamayla kurulan ve 2011 ylnda faaliyete giren atk su artma tesisinde metan gazndan elektrik enerjisi üretilmesini için proje hazrlad. Proje kapsamnda tesise 90 bin lira maliyetle kojenerasyon elektrik üretim ünitesi oluturuldu. bu ünite sayesinde atk sudan oluan metan gazndan elektrik enerjisi üretiliyor. Ayrca fiziksel artmadan elde edilen kat atklardan ise gübre üretimi gerçekletiriliyor.

- Bu konuda belediye geri kalm

Bakan Vekili Aksoy, kurduklar ünitenin 90 bin liraya mal olduunu söyledi.

Atk tesisinde enerji üretimi yaptklarn dile getiren Aksoy, 90 bin liralk bir yatrmla ayda 100 bin liralk elektrik üretiyoruz. Böylelikle hem ülke ekonomisine hem de belediye bütçesine katk salam olduk. dedi.

Batmann gerek kat atk ve gerek kanalizasyon atklarnn deerlendirilmesi konusunda istenilen düzeyde olmadn vurgulayan Aksoy, unlar kaydetti:

Üzülerek söylemek zorundaym ki gerek kat atk konusunda gerek kanalizasyon atklar konusunda istenilen yerde deiliz. Bu konuda belediye geri kalm. Biz bu fark kapatmak üzere çalmalarmz yürütüyoruz. Hem atklarn çevre sorunu olmaktan çkmas açsndan hem de ekonomik deeri olan atklardan yararlanmak açsndan çalmalarmz en ksa zaman da tamamlam olacaz.

BASK Müdürü Ercan Gün ise kurulun tesiste metan gazndan elektrik enerjisi üretildiini belirterek, Batman çayn temizlerken hem enerji üretiyoruz hem de atklar gübre olarak kullanyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git