Dağlar deliniyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi ile Yeniköprü arasında yapımına başlanan 8,5 kilometrelik 2 tünel ve 700 metre uzunluğundaki 3 viyadük sayesinde vatandaşlar, İran ve Van'a bağlantının sağlandığı yolda daha konforlu yolculuk imkanına kavuşacak.

Haberler 17.10.2019 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesini kent merkezi ve Vana balayan yolda yapmna balanan 2 tünel ve 3 viyadükle vatandalar daha konforlu ve güvenli yolculuk yapma imkan bulacak.

Karayollar Genel Müdürlüü, çevredeki yüksek tepelerden sürekli kaya ve ç düen, keskin virajlaryla sürücülere zor anlar yaatan yolda ulamn daha rahat ve güvenli yaplmasn salamak amacyla proje hazrlad.

Bu kapsamda, ilçe merkezi ile Yeniköprü arasndaki 35 kilometrelik kara yolunda yaplan incelemeler sonucu, Dibekli köyü Dalca Mezras yaknnda tünel açma çalmas balatld.

çift yönlü iki tünelde delme ilemleri sürerken, 3 ayr viyadüün yapm çalmalar da devam ediyor. Yolun, 5 yla kadar tamamlanmas planlanyor.

- çalmalar bittiine yol ksalacak

Vali dris Akbyk, Hakkari bölgesinin yaklak 2 bin rakml ve k mevsiminin çetin geçtii yerlerden biri olduunu söyledi.

Yüksekovay Hakkari ve Vana balayan kara yolunun Yeniköprü bölgesinde 16 kilometrelik yol yapm çalmalarnn devam ettiini belirten Akbyk, unlar kaydetti:

Dalk bölgede kn sert geçmesi, ç tehlikesi, kaya dümesi, kar ve buzlanma gibi birçok riske neden oluyor. Bu skntlar ortadan kaldrmak amacyla iki tünel yaplyor. Bu tünellerin uzunluu yaklak 8 bin 550 metre. Yine toplamda 700 metrelik 3 viyadük çalmas da devam ediyor. Bunlar bitirildiinde özellikle Van-Yüksekova, Van-ran kara yolu daha ksalacak. nsanlar daha güvenli yolculuk yapacak.

Vatandalarn tünel ve viyadükleri kullanarak daha rahat ulam imkanna kavuacan dile getiren Akbyk, bu yatrmn Esendere Gümrük Kaps üzerinden ran ile ticaret hacmini de artracan düündüklerini aktard.

Yaplan dier yatrmlarla kentin hzl gelime sürecine yaadn vurgulayan Akbyk, unlar kaydetti:

Bu yol sayesinde vatandalarmz Hakkari ve Van arasnda daha hzl ve güvenli yolculuk yapacak. Hakkaride birçok yatrm yaplyor. Karayollarnn 10 güvenlik yolu projesi var, toplamda 490 kilometre civarnda. Yine yaklak 260 kilometre l Özel daresinin yapt ve yapmna devam ettii yollarmz var. Yollarmzn standartlarn sürekli artrarak Hakkari halknn rahat seyahat etmesini salyoruz. Kentin ve ilçelerinin daha ulalabilir olmasnn önemli olduunu düünüyoruz.

Ana Sayfaya Git