Afetzede Çiftçilerin Borç Süresi Uzatıldı

Çiftçilerin ve tarım işletmelerinin bu yıl maruz kaldıkları afetlerden dolayı Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine kredi borçları 1 yıl ertelendi

Haberler 25.06.2018 - 12:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çiftçilerin ve tarm iletmelerinin bu yl maruz kaldklar afetlerden dolay Ziraat Bankas ve Tarm Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarnda 1 yl ertelemeye gidildi.

AFETZEDE çFTçLER

Resmi Gazetede yaymlanan Bakanlar Kurulu kararna göre, 1 Ocak 2018den 31 Aralk 2018e kadar Türkiye genelinde meydan gelen deprem, iddetli rüzgar, yangn, ar scak zarar, samyeli, ç, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel-su baskn, frtna, ar ya, ar kar ya, kar frtnas, dolu, kra, don, kuraklk, yldrm dümesi, güne yankl ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler nedeniyle ekilileri, ürünleri, hayvan varlklar, tesisleri veya seralar zarar gören çiftçi Kayt Sistemine (çKS) ve Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlnn dier kayt sistemlerine kaytl gerçek ve tüzel kiilerin, tarmsal amaçl kooperatiflerin ve Tarm letmeleri Genel Müdürlüünün Ziraat Bankas ve Tarm Kredi Kooperatiflerine (TKK) kredi borçlar 1 yl ertelendi.

BORçLAR ERTELEND

Borç ertelemelerinde, hasar tespit komisyonu karar aranacak. Komisyon kararlar oy çokluuyla alnacak. çiftçilerin borçlarnn ertelenebilmesi için zarar orannn en az yüzde 30 olmas gerekecek. Bakanlar Kurulu karar, 1 Ocaktan geçerli olmak üzere yürürlüe girdi.

Ana Sayfaya Git