Ahlat patatesinden 350 milyon lira gelir bekleniyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde patates hasadına başlandı.

Haberler 29.10.2020 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Tarm ve Orman Müdürü Rfat çelik, gazetecilere yapt açklamada, bu yl patateste verimli bir sezon geçirildiini ve üründen 350 milyon lira gelir elde edilmesinin beklendiini söyledi.

Yln 5-6 aynda yaklak 10 bin kiiye istihdam imkan salayan patates üretiminin Bitlis için önemli olduunu belirten çelik, unlar kaydetti:

350 MLYON LRA GELR BEKLENYOR

Yemeklik ve sertifikal tohumluk patates üretiminde Bitlis, Türkiyede iyi bir yerdedir. Bu yl yaklak 55 bin dekarda ekim yaptk. Bu ylki rekoltemizin 230 bin tondan fazla olmasn bekliyoruz. 10 bin dekarlk alanda da sertifikal tohumluk üretimimiz var. Patates, ilimizin stratejik bir ürünüdür. Bu yl gayrisafi hasla anlamnda ilimize katma deerinin tohumluk ve yemeklik üretimiyle 350 milyon lira civarnda olmasn bekliyoruz. Genç isizlerimizin istihdam anlamnda da patates önemli bir üretim alan. Bakanlmz patates üreticilerini destekliyor. 2021 ylnda da soframzn vazgeçilmezi patatesi destekleyeceiz. Bu yl ürünümüz bereketliydi. Fiyatlar u an normal seyrediyor.

Ahlat Ziraat Odas Bakan Necat Demirden de Ahlat tarm havzasnda bir kar bo arazi brakmadklarn ifade etti. Demirden, Cumhurbakannn talimatlaryla bir kar bo yer kalmamak artyla çiftçilerimiz ürünlerini ekti. Buday, fasulye ve imdi de patates hasad yapyoruz. Patates üretiminde Türkiyede 9uncu sradayz. Türkiyenin patates ihtiyacnn yüzde 10unu Ahlatta üretiyoruz. u an fiyatlar istediimiz gibi deil, düzeleceine inanyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git