Albayrak’ın Türkiye Varlık Fonu’ndaki görevi de sona erdi

İletişim Başkanlığı, görevlerinden istifa eden Berat Albayrak ve Arda Ermut'un Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliğinin sona erdiğini açıkladı.

Haberler 28.11.2020 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazine ve Maliye Bakanlndan istifa eden Berat Albayrak ile Arda Ermutun Türkiye Varlk Fonu Yönetim Kurulundan ayrldklar duyuruldu. Varlk Fonu Yönetim Kurulu Üyeliine Yatrm Ofisi Bakan Ahmet Burak Dalolu atand.

letiim Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Hazine ve Maliye Bakanlndan istifa eden Berat Albayrak ile Arda Ermutun Türkiye Varlk Fonu Yönetim Kurulu üyelikleri sona erdi. Türkiye Varlk Fonu Yönetim Kurulu Üyeliine Ahmet Burak Dalolu Cumhurbakan Erdoan tarafndan atand.

Varlk Fonu Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Bakan ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda dün saat 17.00de toplanacak.

Önceki gün imzalanan mutabakat ile Türkiye Varlk Fonu ve Katar Yatrm Otoritesi, Borsa stanbulun yüzde 10luk paynn Katar Yatrm Otoritesine devri için anlamt.

TÜRKYE VARLIK FONU YÖNETM KURULU

Varlk Fonu Yönetim Kurulu Üyeliine atanan Ahmet Burak Dalolu istifa eden Arda Ermut gibi bu göreve atanmadan önce Yatrm Ofisi Bakan olarak görev yapyordu.

Cumhurbakanl Yatrm Ofisi Bakan Yardmcs Ahmet Burak Dalolu, Nisan aynda Alternatif Bank ve Commercial Bankn katklaryla Katarn bakenti Dohada düzenlenen etkinlikte Katarl yatrmclar, portföylerinde Türk startuplar barndran giriim sermayesi fonlaryla görümütü. Dalolu, burada yapt konumada, Türkiyede yerleik Katarl irketlerin dorudan yabanc yatrm hisselerinin toplam deeri ise 5,5 milyar dolar seviyesine ulat demiti.

Ana Sayfaya Git