Albayrak’ın Türkiye Varlık Fonu’ndaki görevi de sona erdi

İletişim Başkanlığı, görevlerinden istifa eden Berat Albayrak ve Arda Ermut'un Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliğinin sona erdiğini açıkladı.

Albayrak’ın Türkiye Varlık Fonu’ndaki görevi de sona erdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden Berat Albayrak ile Arda Ermut'un Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu'ndan ayrıldıkları duyuruldu. Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu atandı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden Berat Albayrak ile Arda Ermut'un Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyelikleri sona erdi. Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine Ahmet Burak Dağlıoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atandı.

Varlık Fonu Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün saat 17.00'de toplanacak.

Önceki gün imzalanan mutabakat ile Türkiye Varlık Fonu ve Katar Yatırım Otoritesi, Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk payının Katar Yatırım Otoritesi'ne devri için anlaşmıştı.

TÜRKİYE VARLIK FONU YÖNETİM KURULU 

Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine atanan Ahmet Burak Dağlıoğlu istifa eden Arda Ermut gibi bu göreve atanmadan önce Yatırım Ofisi Başkanı olarak görev yapıyordu.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Nisan ayında Alternatif Bank ve Commercial Bank’ın katkılarıyla Katar'ın başkenti Doha’da düzenlenen etkinlikte Katarlı yatırımcılar, portföylerinde Türk startupları barındıran girişim sermayesi fonlarıyla görüşmüştü. Dağlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, ""Türkiye’de yerleşik Katarlı şirketlerin doğrudan yabancı yatırım hisselerinin toplam değeri ise 5,5 milyar dolar seviyesine ulaştı" demişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler