Arıcalara destek!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, arıcılığın il genelinde yaygın hale gelmesine yönelik desteklerini artırırken, desteklemelerden faydalanma şartlarını yerine getiren 482 işletme sahibine, 1 milyon 11 bin TL arılı kovan destekleme ödemesi yapılacağını duyurdu.

Haberler 20.03.2017 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Müdürlüünden yaplan yazl açklamada, arcln ülke genelinde olduunu gibi Diyarbakrn ilçelerinde de hzla yayld ifade edilerek öyle denildi; Arcln az masraf ve i gücü gerektirmesi, zevkli bir ura olmas, birbirinden deerli ürünlerin üretilmesi, ürünlerinin dier tarmsal ürünlere göre bozulmadan uzun süre saklanabilmesi nedeniyle Diyarbakr yöresinde arclk sosyo-ekonomik bir önem tamaktadr. l Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürlüü ile l Milli Eitim Müdürlüünün ortak katklaryla Ar Yetitiricilii Eitim Kurslar düzenlenmektedir.

LETMELERE DESTEK

Ar Yetitiriciliiyle ilgili verilen bu eitim kursu, hem Diyarbakrda hem de hem bölgedeki ar yetitiriciliine katkda bulunarak, bölge arclnn gelimesine önemli oranda katk salamaktadr. Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanl tarafndan ilimizde arclk alannda faaliyet gösteren yetitiricilere, 10 Marttan itibaren destekleme ödemelerine balanmtr. limizde, arclk faaliyetinde bulunan ve arclk desteklemelerinden faydalanma artlarn tayan 482 adet iletme sahibine, 101 bin 133 adet arl koloni için 1 milyon 11 bin TL arl kovan destekleme ödemesi yaplacaktr

Arclara destek kapsamnda yaplan ödemenin ertelemeye mahal verilmeden zamannda gerçekleecei ifade edilen açklamada, Bu destekleme ile yetitiricilerimiz, ar ve kovanlarnn bahar bakmn yapp, gerekli olan araç gereçleri salama yönünden rahatlayacaklardr. Dolaysyla önümüzdeki dönem, üretim için daha verimli bir evre geçirmi olacaklardr. Arclarn, söz konusu desteklemelerden faydalanabilmeleri için Arclk Kayt Sistemine (AKS) kaytl, en az 30 adet aktif arl kovana sahip, Arclar Birlii üyesi olmalar artn tamalar zorunludur denildi.

Ana Sayfaya Git