Arıcalara destek!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, arıcılığın il genelinde yaygın hale gelmesine yönelik desteklerini artırırken, desteklemelerden faydalanma şartlarını yerine getiren 482 işletme sahibine, 1 milyon 11 bin TL arılı kovan destekleme ödemesi yapılacağını duyurdu.

Arıcalara destek!

İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, arıcılığın ülke genelinde olduğunu gibi Diyarbakır’ın ilçelerinde de hızla yayıldığı ifade edilerek şöyle denildi; “Arıcılığın az masraf ve iş gücü gerektirmesi, zevkli bir uğraş olması, birbirinden değerli ürünlerin üretilmesi, ürünlerinin diğer tarımsal ürünlere göre bozulmadan uzun süre saklanabilmesi nedeniyle Diyarbakır yöresinde arıcılık sosyo-ekonomik bir önem taşımaktadır. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak katkılarıyla Arı Yetiştiriciliği Eğitim Kursları düzenlenmektedir.

İŞLETMELERE DESTEK

Arı Yetiştiriciliğiyle ilgili verilen bu eğitim kursu, hem Diyarbakır’da hem de hem bölgedeki arı yetiştiriciliğine katkıda bulunarak, bölge arıcılığının gelişmesine önemli oranda katkı sağlamaktadır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ilimizde arıcılık alanında faaliyet gösteren yetiştiricilere, 10 Mart’tan itibaren destekleme ödemelerine başlanmıştır. İlimizde, arıcılık faaliyetinde bulunan ve arıcılık desteklemelerinden faydalanma şartlarını taşıyan 482 adet işletme sahibine, 101 bin 133 adet arılı koloni için 1 milyon 11 bin TL arılı kovan destekleme ödemesi yapılacaktır”

Arıcılara destek kapsamında yapılan ödemenin ertelemeye mahal verilmeden zamanında gerçekleşeceği ifade edilen açıklamada, “Bu destekleme ile yetiştiricilerimiz, arı ve kovanlarının bahar bakımını yapıp, gerekli olan araç gereçleri sağlama yönünden rahatlayacaklardır. Dolayısıyla önümüzdeki dönem, üretim için daha verimli bir evre geçirmiş olacaklardır. Arıcıların, söz konusu desteklemelerden faydalanabilmeleri için Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, en az 30 adet aktif arılı kovana sahip, Arıcılar Birliği üyesi olmaları şartını taşımaları zorunludur" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz