ASKON'dan Diyarbakır’a çıkartma

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkan Yardımcısı Teşkilatlanma Komisyon Başkanı Atilla Yılmaz, beraberindeki iş adamlarıyla birlikte Diyarbakır’da Cevdet Nasranlı başkanlığında kurulan yeni teşkilatı ziyaret etti. Bir dizi temaslarda bulunan ASKON heyeti, daha sonra Sur ilçesini gezdi.

Haberler 26.04.2018 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Aslanlar Adamlar Dernei (ASKON) Diyarbakr ubesi yeniden tekilatlandrld. ASKON Genel Bakan Yardmcs Tekilatlanma Komisyon Bakan Atilla Ylmaz, beraberindeki i adamlaryla birlikte Cevdet Nasranl bakanlnda kurulan yeni tekilat ziyaret etti. Hasanpaa Hannda bir araya gelen dernek yöneticileri ve üyeleri kahvalt sonras Sur ilçesini gezdi.

Diyarbakra faydal olacan temenni ediyorum

Ulucami avlusunda açklamalarda bulunan Genel Bakan Yardmcs Tekilatlanma Komisyon Bakan Atilla Ylmaz, ziyarete ilikin detaylar açklad. Ylmaz, Anadolu Aslanlar adamlar Dernei olarak yeninden yaplanmak, yeniden ube oluturmak için istiareler yapmak üzere Diyarbakra gelmi bulunmaktayz. Tekilatlanma komisyonu olarak Diyarbakrda kentin sorunlarn iyi bilen, kentin skntlarn iyi bilen ve bu bölgede ekonomik sorunlar çözmek üzere bir araya gelmi i adamlarndan oluan bir heyetle bu heyetin banda da Cevdet Nasranl ile birlikteyiz. Türkiye için önemli olan Diyarbakrda güzel bir tekilatlanmaya gideriz. Burada alacamz kararlar hem milletimize hem ekonomimize hem de Diyarbakra faydal olacan temenni ediyorum dedi.

Diyarbakr demek Ortadou demektir

Ardndan konuan ASKON ube Bakan Cevdet Nasranl ise unlar söyledi:

ASKONu Türkiyede deerli bir kurulu olarak, sivil toplum örgütü olarak gördüümüz için ASKON bünyesinde ülkeye, millete hayrl iler yapabileceimize inandmz için ASKON bünyesinde çalmalarmz yapmaya karar verdik. ASKON misyonuna uygun arkadalarla bir araya gelerek Diyarbakrdan bölgenin ve Diyarbakrn sorunlarn yukarya tamak için elimizden geleni yapacaz. Tabi Diyarbakr demek sadece Türkiye demek deil sadece Güneydou demek deil benim nezdimde Diyarbakr ayn zamanda Ortadou demektir. Dolaysyla Diyarbakrda yaplacak her çalmann Türkiye için çok önemli olduuna inandmz için bugün vereceimiz startla buradaki i adamlarmzla birlikte ciddi projeler ve çalmalar yapacaz. Diyarbakr siyasi anlamnda geçmite çok ciddi skntlar yaad. Bu skntlarn sonunda buralara çok ciddi yatrmlar oldu. uanda için bulunduumuz 5inci Haremi erif olan Ulucaminin bile o süreçlerde tarihi boyunca ilk defa Cuma namaznn klnmad süreçler yaad. O günden bugüne baktmzda buralar tekrar canlanm, buralarda tekrar bütün yklanlar tekrar ayaa kaldrlm, çalmalar yaplm ve tarihi özüne yakr bir ekilde onarmlar yaplm. Biz de Diyarbakrl i adamlar ve eraflar olarak bunun üzerine ne katabiliriz düüncesiyle genel merkezimiz üzerinden hükümet nezdinde ciddi çalmalar yapmaya çalacaz. Konumalarn ardndan Nasranl tarafndan gelen heyete bakr ileme tablolar hediye edildi.

Ana Sayfaya Git