AVM otoparkları tüplü araçlara açılıyor

AVM'lerin müşteri sayısını artırmak için LPG'li (tüplü) araçlara izin çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum "LPG'li araçlar için otopark şartlarını sağlayan AVM'leri ilan edeceğiz" dedi. LPG'li araçlar yanma ve patlama riski nedeniyle bugüne kadar AVM otoparklarına alınmıyordu.

Haberler 18.09.2020 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, Türkiyede riskli durumda olan 6 milyon 700 bin konut olduunu söyledi. Kurum, bu konutlardan yaklak 2 milyonunun stanbulda olduunu belirtti. Bakan Kurum, özetle unlar söyledi:

DEPREM KONUTLARI

(Elaz depremine ilikin): lk konutlarmz Sürsürüde bitirdik, teslimlerini gerçekletireceiz. Bu yl sonuna kadar 8 bini Elazda, 2 bini Malatyada olmak üzere 10 bin konutumuzu bitirip vatandalarmza teslim edeceiz.

OLAYLARLA KARILACAIZ

(klim deiiklii): Youn ya, sel, heyelanlar daha sk görülmeye balanacak. Ülkemizde daha önce görmediimiz olaylarla karlaacaz.

MAR PLANI DEKL

2012den bugüne kadar 1 milyon 410 bin konutun dönüümünün saladk. Türkiyede riskli gördüümüz, dönümesi gereken 6,7 milyon konut var. Yaklak 1,5-2 milyonu stanbulda. Parsel baznda imar plan deiikliini tamamen kaldracaz.

AVM OTOPARKLARI

LPGli araçlar için otopark artlarn salayan AVMleri ilan edeceiz. Otoparklar LPGli araçlara uygundur ekliyle belgelendirilecek.

Ana Sayfaya Git