Avrupalıları giydiriyor

MARDİN'den Avrupa'nın 15 ülkesine tekstil ürünleri ihraç ediliyor. Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 bin metrekarelik alanda kurulu fabrikanın yetkilisi İbrahim Batuk, günlük 7 bin ürünü Avrupa'ya gönderdiklerini ifade ederek, "Çalıştığımız markalar dünyanın önde gelen markaları" dedi.

Haberler 13.04.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde 320 kiinin çalt tekstil fabrikas, gençlere i olana salamann yannda bölgeden Avrupaya en fazla ihracat yapan firma oldu. Mardin Organize Sanayi Bölgesinde 3 bin metrekarelik alanda kurulu fabrikann yetkilisi brahim Batuk, iletmeye 5 bin alan daha ilave ederek, içi saysn 320ye günlük üretimi ise 7 bin ürüne çkard. Batuk, hedeflerinin yeni organize sanayi bölgesi ile istihdam bin kiiye çkarmak olduunu ifade etti.

15 ÜLKEYE HRACAT YAPIYOR

Almanya, Fransa, spanya bata olmak üzere 15 Avrupa ülkesine ihracat yaptklarn anlatan Batuk, Mardinden Avrupa ülkelerini giydiren bir marka haline geldiklerini söyledi.

Msra yaplmas düünülen fabrikay kendi memleketlerine hizmet etmek için 8 yl önce Mardine kurduklarn ifade eden Batuk, Biz buradan Avrupaya jean pantolon bata olmak üzere tekstil ürünlerimizi ihraç ediyoruz. çaltmz markalar dünyann önde gelen markalar dedi.

ARTIK KIZLAR STEDKLER K LE EVLENEBLYOR

15 milyon liraya mal olan tesiste ilk günlerde kalifiye eleman bulmakta zorluk çektiklerini anlatan Batuk, Mardindeki ilk yllarnn kolay olmadn o dönemlerde köy köy dolap, aileleri ikna edip kadnlara iba yaptrdklarn kaydederek, Bölgemizdedaha önce kadnlarmza kadir kymet gösterilmiyordu maalesef. çou babasnn, abisinin eline bakyordu. Artk kendileri evlenebilecekleri kiileri seçmeye baladlar çünkü ekonomik özgürlüklerini kazanmaya baladlar. Bu anlamda biz de buna destek veriyoruz. Kadn ve genç çaltrma konusunda pozitif ayrmclk yapyoruz diye konutu.

Türkiyede ihracat yapan ilk 600 firma arasnda olduklarn hatrlatan Batuk unlar söyledi:

Yaklak 35 senedir tekstil sektöründeyiz. 2011 ylnda Mardine geldik, 3 bin metrekarelik alan 8 bin metrekareye çkardk. 15 kiiyle baladmz fabrikamzda imdi 320 kiiyle devam ediyoruz. Bizler buradan Avrupann en büyük markalarna ürün ihraç ediyoruz. Akku Grup olarak 2 milyonu Mardinden olmak üzere ylda yaklak 4 milyon parça ihracat yapyoruz.

Fabrikada içi olarak çalan Fatma Demir ise ürünlerini Avrupallarn tercih etmesinden dolay memnun olduklarn belirterek, Be yldr burada çalyorum. Fabrikadan memnunum. Burada çalma artlarmz uygun, kadnlar için iyi bir yer dedi.

Ana Sayfaya Git