Başlar Barajı startını aldı!

GAP'ın önemli ayaklarından biri olan ve Diyarbakır'da binlerce dönüm alanı sulayacak olan "Diyarbakır Başlar Barajı Sulaması'nın" yapımına ilişkin sözleşme imzalandı.

Haberler 25.01.2017 - 08:57 Son Güncelleme : 25.01.2017 - 08:57

Güneydou Anadolu Projesinin (GAP) önemli ayaklarndan biri olan ve Diyarbakrn tarmsal sulamada hayat verecek konumdaki Diyarbakr Balar Baraj Sulamasnn yapmna yönelik hazrlanan sözleme imza altna alnd. Proje tamamlandnda Diyarbakr bölgesinde 38 bin 200 dekar zirai arazi suya kavumu olacak.

BAARI BARAJI SULAMA

Baraj yapm sözlemesinin imzalanmasna yönelik Orman ve Su leri Bakanl yazl açklama yapt. Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolunun imzasyla yaplan açklamada, Devlet Su leri (DS) Genel Müdürlüü tarafndan Diyarbakrda ina edilecek Balar Baraj Sulamasnn ana su kaynan oluturan Balar Baraj inaatnn yüzde 99unun tamamland ifade edildi.

38 BN DEKAR ALAN

Yapmna ilikin sözlemenin imzaland Balar Baraj Sulamas kapsamnda, anaboru hatlar, sulama ebekesi inaat ile bu ebeke üzerindeki bütün yaplarn inaat, servis iletme ve bakm yollarnn inaatnn yaplaca belirtilen açklamada, projeye göre döenecek ana boru hatt uzunluunun 31 bin 452 metre, sulama ebekesinin uzunluu ise 91 bin 284 metre olaca belirtildi.

Bakan Erolu imzal açklamada, projenin tamamlanmasyla Diyarbakr yöresinde 38 bin 200 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavumu olacana dikkat çekildi.

HAYATA ÖNEME SAHP

Diyarbakr için önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini belirten Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolu, projenin 5 bin kiiyi istihdam edeceini ifade ederek öyle dedi; Bakanlma bal DS Genel Müdürlüü tarafndan ina edilen ve bizim de hizmete aldmz baraj ve sulama tesisleri ile mümbit topraklarmz modern sulama sistemlerine kavuturuyoruz. Balar Baraj ve Sulamasnn tamamlanmasyla ülke ekonomisine ylda yaklak 1 milyon 350 bin liralk katk verilecek. Ayrca 5 bin kiiye de dorudan istihdam imkan salanacak.

Ana Sayfaya Git