Bakan Berat Albayrak'tan piyasalara önemli mesaj

Maliye eski bakanı Naci Ağbal görevi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a teslim etti.Piyasalara mesaj veren Bakan Albayrak, enflasyonu tekrar tek hanelere indirmek için çok yoğun mesai harcayacaklarını ve küresel sistemle daha fazla entegre olunacağını belirtti.

Haberler 11.07.2018 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin ilk Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak oldu. Albayrak bugün Mecliste yemin ettikten sonra eski Maliye Bakan Naci Abaldan ve Babakan Yardmcs Mehmet imekten görevi teslim ald.

imekten görevi devralmasnn ardndan piyasalara önemli mesajlar veren Bakan Albayrak unlar dile getirdi: Her ortamda Mehmet Beyi anlatrm. 12 yl önce yer sofrasnda yediimiz yemekten beri. Hazine Müstearl da artk bakanlk oldu. Rütbe yükseldi. Hazine çok güçlü bir insan kayna havuzu olan,güçlü bir kurum. Mali ve para politikasnda yeni kabineyle çok daha hzl hareket eden bir döneme giriyoruz.Mali ve bütçe disiplini noktasnda dünyaya örnek tekil edecek, para politikasnda da güçlü ve diri bir döneme girilecek. Piyasa ekonomisiyle daha uyumlu ve güçlü olacaz. Enflasyonu tekrar tek hanelere indirmek için çok youn mesai harcayacaz. Yapsal deiim konusunda admlar çok daha hzl atacaz. Küresel finansal sistemle daha entegre olacaz.

YAKLAIK 11 YIL HZMET ETME FIRSATI BULDUM

Mehmet imek ise öyle konutu: Yaklak 11 yldr ülkemize hizmet etme frsat buldum. Bundan dolay büyük onur, gurur duyuyorum. Buna vesile olan sayn cumhurbakanmza can gönülden ükranlarm arz ediyorum. Gerçekten bize teveccüh gösterdiler, güvendiler Allah kendilerinden raz olsun. Bundan önce 11. Cumhurbakanmz sayn Gülle yine babakanlarmz sayn Davutolu ile, sayn Yldrmla çalma frsatmz oldu. Kendiklerine burdan da ükranlarm arz ediyorum. Gerek Gaziantepte, gerek Batmanda milletvekillii yapma frsat buldum. Buradan hemerilerime destekleri ve herzaman yanmzda olduklar teveccühleri için çok teekkür ediyorum. Enerjide çok önemli baarlara imza atan çok deerli bir kardeimize, deerli bakanmza bu görevi gönül rahatlyla huzur içerisinde devrediyorum. nanyorum ki burda da çok önemli baarlar elde edecekler. Zor bir dönem ama inanyorum ki enerjide gösterdikleri baary burada da en alasn ortaya koyacaklardr bu konuda da güvenimiz tamdr. Yeni kabinemizi özellikle görevi devrettiim çok deerli bakanmz tebrik ediyorum kendilerine baarlar diliyorum. nallah ülkemiz için, milletimiz için hayrl hizmetlere vesile olurlar

ABAL DA GÖREV DEVRETT

Hazine ve Maliye Bakanlnda düzenlenen devir teslim töreninde ise Maliye eski bakan Naci Abal görevi, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayraka teslim etti. Abal konumasnda, Büyük bir huzur içerisinde görevi teslim ediyorum. Memleketimizin iyiye gitmesi noktasnda güzel iler yaptk. Bakan arkadalarma da müteekkirim. Bugün itibariyle bakanmza görevi devremekten de mutluyum. Kendisi büyük bir birikime sahip. Kendisini de yardmc olacaz. Ben bütün mesai arkadalarma teekkür ediyorum. çünkü gece gündüz çaltlar dedi.

NAC BEY YEN GÖREVLERDE OLACAK

Bakan Berat Albayrak ise u ifadeleri kulland: Naci Bey inallah yeni görevlerde olacak. Maliye Bakanl çok önemli bir bakanlk, ar ve büyük bir sorumluluk. Osmanldan bugüne bir tarihi var, bakanlk olmasnn ötesinde bir okuldur. nsan kayna yetitirdii, oradan yetiip, insan kayna anlamnda burada bir görevi almak, hem de Naci Bey gibi bir bakandan almak benim için bir onur ve gurur meselesi, kendisini de çok teekkür ediyorum. AK Parti iktidar olarak biz, çok büyük devrimler gerçekletirdik. Büyüme kaydettik, kurumsal ve sistematik olarak. Dier bakanlarmzn yukar tad çtay daha da yukar tayacaz. Daha aktif ve enerjik bir ekilde çalacaz.. Cumhurbakanmzn önderliinde çok büyük iler gerçekletirdik. Deiim dinamizmini geliimle harmanlayarak çok önemeli aamalar kaydettik. Bütçe ve mali disiplin konusundaki ayn duru duru daha iyi ekilde devam etmesi için çalacaz. Rabbim hayrl mübarek eylesin. Rabbim önce milletimize sonra cumhurbakanmza bizi mahçup etmesin.

Ana Sayfaya Git