Görüş Bildir

Bakan Berat Albayrak'tan piyasalara önemli mesaj

Maliye eski bakanı Naci Ağbal görevi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a teslim etti.Piyasalara mesaj veren Bakan Albayrak, enflasyonu tekrar tek hanelere indirmek için çok yoğun mesai harcayacaklarını ve küresel sistemle daha fazla entegre olunacağını belirtti.

Bakan Berat Albayrak'tan piyasalara önemli mesaj

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak oldu. Albayrak bugün Meclis'te yemin ettikten sonra eski Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten görevi teslim aldı.

Şimşek'ten görevi devralmasının ardından piyasalara önemli mesajlar veren  Bakan Albayrak şunları dile getirdi: "Her ortamda Mehmet Bey'i anlatırım. 12 yıl önce yer sofrasında yediğimiz yemekten beri. Hazine Müsteşarlığı da artık bakanlık oldu. Rütbe yükseldi. Hazine çok güçlü bir insan kaynağı havuzu olan,güçlü bir kurum. Mali ve para politikasında yeni kabineyle çok daha hızlı hareket eden bir döneme giriyoruz.Mali ve bütçe disiplini noktasında dünyaya örnek teşkil edecek, para politikasında da güçlü ve diri bir döneme girilecek. Piyasa ekonomisiyle daha uyumlu ve güçlü olacağız. Enflasyonu tekrar tek hanelere indirmek için çok yoğun mesai harcayacağız. Yapısal değişim konusunda adımları çok daha hızlı atacağız. Küresel finansal sistemle daha entegre olacağız."

YAKLAŞIK 11 YIL HİZMET ETME FIRSATI BULDUM"

Mehmet Şimşek ise şöyle konuştu: "Yaklaşık 11 yıldır ülkemize hizmet etme fırsatı buldum. Bundan dolayı büyük onur, gurur duyuyorum. Buna vesile olan sayın cumhurbaşkanımıza canı  gönülden şükranlarımı arz ediyorum. Gerçekten bize teveccüh gösterdiler, güvendiler Allah kendilerinden razı olsun. Bundan önce 11. Cumhurbaşkanımız sayın Gül'le yine başbakanlarımız sayın Davutoğlu ile, sayın Yıldırımla çalışma fırsatımız oldu. Kendiklerine burdan da şükranlarımı arz ediyorum. Gerek Gaziantep'te, gerek Batman'da milletvekilliği yapma fırsatı buldum. Buradan hemşerilerime destekleri ve herzaman yanımızda oldukları teveccühleri için çok teşekkür ediyorum. Enerjide çok önemli başarılara imza atan çok değerli bir kardeşimize, değerli bakanımıza bu görevi gönül rahatlığıyla huzur içerisinde devrediyorum. İnanıyorum ki burda da çok önemli başarılar elde edecekler. Zor bir dönem ama inanıyorum ki enerjide gösterdikleri başarıyı burada da en alasını ortaya koyacaklardır bu konuda da güvenimiz tamdır. Yeni kabinemizi özellikle görevi devrettiğim çok değerli bakanımızı tebrik ediyorum kendilerine başarılar diliyorum. İnşallah ülkemiz için, milletimiz için hayırlı hizmetlere vesile olurlar"

AĞBAL DA GÖREVİ DEVRETTİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda düzenlenen devir teslim töreninde ise Maliye eski bakanı Naci Ağbal görevi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a teslim etti. Ağbal konuşmasında, "Büyük bir huzur içerisinde görevi teslim ediyorum. Memleketimizin iyiye gitmesi noktasında güzel işler yaptık. Bakan arkadaşlarıma da müteşekkirim. Bugün itibariyle bakanımıza görevi devremekten de mutluyum. Kendisi büyük bir birikime sahip. Kendisini de yardımcı olacağız. Ben bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü gece gündüz çalıştılar" dedi.

'NACİ BEY YENİ GÖREVLERDE OLACAK'

Bakan Berat Albayrak ise  şu ifadeleri kullandı: "Naci Bey inşallah yeni görevlerde olacak. Maliye Bakanlığı çok önemli bir bakanlık, ağır ve büyük bir sorumluluk. Osmanlı'dan bugüne bir tarihi var, bakanlık olmasının ötesinde bir okuldur. İnsan kaynağı yetiştirdiği, oradan yetişip, insan kaynağı anlamında burada bir görevi almak, hem de Naci Bey gibi bir bakandan almak benim için bir onur ve gurur meselesi, kendisini de çok teşekkür ediyorum. AK Parti iktidarı olarak biz, çok büyük devrimler gerçekleştirdik. Büyüme kaydettik, kurumsal ve sistematik olarak. Diğer bakanlarımızın yukarı taşıdığı çıtayı daha da yukarı taşıyacağız. Daha aktif ve enerjik bir şekilde çalışacağız.. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çok büyük işler gerçekleştirdik. Değişim dinamizmini gelişimle harmanlayarak çok önemeli aşamalar kaydettik. Bütçe ve mali disiplin konusundaki aynı duruş duruş daha iyi şekilde devam etmesi için çalışacağız.  Rabbim hayırlı mübarek eylesin. Rabbim önce milletimize sonra cumhurbaşkanımıza bizi mahçup etmesin."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi