'Bakan Çelik: İşsizliği yüzde 5'e çekeceğiz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, amaçlarının işsizliği yüzde 5’e çekmek olduğunu söyledi.

Haberler 07.07.2012 - 00:44 Son Güncelleme : 07.07.2012 - 00:44

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Iğdır, Kars ve Ardaha’da açılacak olan İŞKUR Toplum Yararına Çalışma Programı açılışı ve Sosyal Güvenlik Kurum Başkanlığı İl Müdürlüğü hizmet binası açılış törenine katılmak üzere bu şehirlere geldi. İlk önce Iğdır’a geçen Bakan Çelik akşam saatlerinde ise Kars’a dönerek Kars Valisi Ahmet Karayı makamında ziyaret etti.

Bakan Çelik, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kalifiye eleman sıkıntısına yönelik, hangi evsafta bir iş gücü elemanı talep ediliyor ise onu İŞKUR bünyesinde yetiştirilip o iş adamlarına bizzat teslim edileceğini belirtti. Çelik konuşmasında, Yani artık gazetede ilan vermek ve benzeri yollardan eleman aramak değil, işinin başında ve tezgâhın başında yetişecek bir eleman vereceğiz. Bu elemanın devlet olarak 6 ay ücretini biz e ödeyeceğiz. Veyahut iş ve meslek danışmanı bizzat işverenle irtibatlı olacak şekilde talep ettiği elemanı yetiştirip işverene teslim edeceğiz. Buradaki amacımız şu; işsizliği yüzde 5e çekeceğiz diyoruz. Yüzde 9lardan 8lere inecek diyoruz. Bununla ilgili bir taraftan iş gücüne talep var. Bir taraftan aranan eleman bulunamıyor. Bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için devreye koyduğumuz argümanlar olacak ve her gün inşallah daha iyi olacak. dedi.

Bakan Çelik valilik ziyaretinin ardından, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u makamında ziyaret etti. Başkan Bozkuş, Bakan Çelike belediye tarafından yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bir sunum yaptı. Daha sonra ise Bakan Çelike Kars kilimi ve plaket takdim etti.

Bakan Çelik yarın ise Kars ve Ardahan İŞKUR Toplum Yararına Çalışma Programı açılışı ve Sosyal Güvenlik Kurum Başkanlığı İl Müdürlüğü hizmet binalarının açılışlarına katılacak.

CİHAN

Ana Sayfaya Git