Bakan Dönmez'den 'kendi elektriğini kendin üret' çağrısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, işletmeler ya da vatandaşların lisans alma ya da şirket kurma zorunluluğu olmadan daha fazla elektrik üretebileceğini belirtti.

Haberler 13.05.2019 - 01:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dönmez, Twitter hesabndan yapt Kendi elektriini kendin üret balkl paylamda, lisanssz elektrik üretimine ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Lisanssz kurulu güç snrnn bir megavattan be megavata yükseltildiini anmsatan Dönmez, letmeler ya da vatandalar lisans alma ya da irket kurma zorunluluu olmadan daha fazla elektrik üretebilecek. ifadesini kulland.

KEND ELEKTRN ÜRET

Bakan Dönmez, yenilenebilir enerjide Türkiyenin hzl yükseliinin devam ettiini belirterek, unlar kaydetti:

Mesken aboneleri için 10 kilovat, tüm iletmeler ve kamu kurumlarnda 5 megavata kadar kurulacak enerjinin öz tüketim fazlasnn satlabilmesi imkan getirildi. Güne enerjisine dayal elektrik üretimi yaplabilecek atl haldeki çat, cephe vb. alanlar deerlendirilecek. Tarmsal sulama aboneleri, içme suyu tesisleri, atk artma tesisleri ve kamu kurumlar da bu uygulama dahil edildi. YEKDEM mekanizmasna tabi tesislerde üretilen ihtiyaç fazlas elektrik için kendi abone grubundaki tek zamanl aktif enerji bedeli tesis iletmeye alndktan itibaren 10 yl geçerli olacak. Üretim ve tüketim noktas ayn olmak artyla mevcut balant gücünü amamak üzere güne ya da rüzgar santrali kurulabilecek. Yeni düzenlemeyle aylk mahsuplama esneklii getirildi.

Ana Sayfaya Git