Bayram tatili beklenti artırdı

Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olarak belirlenmesiyle tatil planı yapan vatandaşlar tur organizasyonları ve seyahat acentelerinin yolunu tuttu. Tatilin uzamasının beklentilerini de arttırdığını kaydeden seyahat acenteleri, yoğunluk yaşadıklarını ifade etti.

Haberler 20.08.2017 - 13:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayram tatilinin 10 gün olarak belirlenmesinin ardndan tatil plan yapan vatandalar tur organizasyonlar ve seyahat acentelerinin yolunu tuttu. Tatil süresinin uzamasnn isabetli bir karar olduunu ve bölge turizmine katk salayacan düündüklerini ifade eden seyahat acenteleri, bayram tatilinin uzamasnn beklentilerini de arttrdn ve younluun yaandn ifade etti.

Acenteler memnun

Türkiye Seyahat Acentalar Birlii (TÜRSAB) Bölge Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Akyl, alnan kararn Diyarbakr ve Türkiye turizmine çok katk salayacan düündüklerini ifade etti. Kararn meyvesini almaya baladklarn ve insanlarn tatil programlar yapmaya baladklarn belirten Akyl, Diyarbakra ciddi bir talep olutu. uanda biz çok memnunuz, acentelerimiz de çok memnun. Fakat gerek uçak saylarnn düük olmas gerek fiyatlarn yüksek olmasndan dolay batdan gelecek birçok insan fiyatlardan dolay havayoluyla gelilerini iptal ediyorlar. Bizim bölgemiz için her ne kadar 10 günlük tatil olumlu olsa dahi uçak saylarnn düük olmas ve fiyatlarn yüksek olmasnn sknts yaamaktayz. Uçaklarn doluluk oran yüzde 90 civarnda. Bayram dolaysyla yine yüzde 90 civarnda olacak ama daha 15-20 gün olmasna ramen fiyatlar çok yüksek. Uçak saylar çok düük. Uçak firmalar uçaklarn dolu olacan biliyorlar ondan dolay genelde o fiyatlarn altna da dümek istemiyorlar. Gelecek turistler için ciddi bir sorun bu fiyat politikas dedi.

Acentelere, otellere, esnafa katk salayacak

Son günlerde alnan karardan sonra ciddi bir talep olutuunu dile getiren Akyl, unlar kaydetti:

Olumlu yönde etkiledi çünkü Diyarbakra gelen turist kadar Diyarbakrdan turistik faaliyet yapmak bir sürü insan var. Buradan giden insanlar da program yapmaya baladlar. Birkaç gündür alnan karardan sonra ciddi bir talep olutu. Biz burada ciddi bir otel sat yapyoruz. Tabi bütün acentelerimiz bundan etkilendiler. Bu sadece acenteleri deil gelecek insanlarn burada otellere salayaca katk, esnaflara salayaca katk da çok iyi olacak. Biz halen uçak saylarnn düüklüünün skntsn yayoruz. Biz ivedi bir ekilde uçularn arttrlmasn istiyoruz. Özellikle Atatürk Havalimanna uçu saylarnn düüklüü bizi ciddi bir ekilde rahatsz etmekte.

Ekstra turlar balattk

Turizm acentesi sahibi Doan an, kendileri açsndan 10 günün çok iyi bir rakam olduunu ve beklentilerinin karlandn belirtti. an, Turlarmz daha önceden ksa tutarken buna istinaden hemen ekstra turlara baladk. Eklemeler yaptk ve turlarmz en az 5 geceye çkardk. çünkü biz kültür turlar düzenliyoruz. Bunun yan sra bizden otel isteyen misafirlerimiz için de çok iyi oldu. 2-3 gece beklentisi olanlar bunu 6 geceye kadar çkard. Bizim açmzdan çok iyi bir avantaj oldu. Kesinlikle talep artt. yi derecede karln alm oluyoruz aslnda. Son 24 saate baktmzda aldmz kategori açsndan iyi oldu aslnda. Uçularn doluluk oran aslnda ylbandan beri bu ekilde çünkü uçu saylar dütü. Daha önceden 15in üzerinde stanbul uçuu gerçekleiyordu ancak ekonomik kriz dolaysyla dolar ve avronun çok fazla rabet görmesi ve yükselmesinden dolay uçu says hem azald hem de bilet fiyatlar çok yüksek. Bundan insanlarmz biraz maduriyet yayor diye konutu.

Ana Sayfaya Git