Bazı kamu alacakları yeniden yapılandırıyor

"Yasal düzenlemenin akabinde, BDDK'ya gerekli başvurular yapılacak ve Emlak Bankası yeniden faaliyete geçecek. Şu anda Emlak Bankasını ne özelleştirme gibi bir planımız var ne de sektörel bir bankacılık yapma düşüncesi var"

Haberler 12.05.2017 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maliye Bakan Naci Abal, baz kamu alacaklarn yeniden yaplandran kanun teklifinin yasalamasnn ardndan, BDDKya gerekli bavurunun yaplarak Emlak Bankasnn yeniden faaliyete geçeceini bildirdi. Abal, u anda Emlak Bankasn ne özelletirme gibi bir planmz var ne de sektörel bir bankaclk yapma düüncesi var dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Maliye, Gümrük ve Ticaret bakanlklar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), il özel idareleri, belediyeler, büyükehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin alacaklarn yeniden yaplandran teklifin görümeleri sürüyor.

Baz Alacaklarn Yeniden Yaplandrlmas ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifinin 10. maddesi kabul edildi. Maddeye göre, Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankas Anonim irketi ile Türkiye Emlak Bankas Anonim irketi, gerekli izinlerin alnmasnn ardndan tasfiyeden çkartlacak.

Tasfiyeden çkan Türkiye Emlak Bankas Anonim irketinin yeni esas sözlemesi Genel Kurul tarafndan kabul edilinceye kadar, Tasfiye Kurulunun ilgili mevzuattan ve esas sözlemeden kaynaklanan tüm yetki ve sorumluluklar ile bankann tüm i ve ilemlerinde yetki ve sorumluluk Yönetim Kuruluna geçecek.

Banka, faaliyet izni alncaya kadar, bu düzenlemenin yürürlüe girdii tarihte kullanmakta olduu adreste faaliyetlerini sürdürecek.

-Marka deeri var

Konuyla ilgili milletvekillerinin sorularn yantlayan Maliye Bakan Naci Abal, öncelikli hedefin, Emlak Bankasnn tasfiye sürecinin sonlandrlmas ve bankann yeniden faaliyete geçmesi olduunu kaydetti.

Bu yasal düzenlemenin akabinde BDDKya gerekli bavurlarn yaplacan, ondan sonra Emlak Bankasnn yeniden faaliyete geçeceini dile getiren Abal, u anda Emlak Bankasn ne özelletirme gibi bir planmz var ne de sektörel bir bankaclk yapma düüncesi var. dedi.

Emlak Bankasnn marka deeri olan bir banka olduuna iaret eden Abal, Yönetim Kurulu kendi çalmalar çerçevesinde hükümetimize bir plan getirecek. O çerçevede bankann ekonomiye katk salamas için çalma içinde olacaz. diye konutu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Bakan Bakan Süreyya Sadi Bilgiç de Emlak Bankasnn, önemli bir marka deeri bulunduunu ifade ederek, Onu yok etmek doru deil. Bunun korunmas gerekir. BDDKdan izin alndnda önemli bir kamu bankas hüviyetine kavumu olacak. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git